Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ξαφνικά 30χρονη έγκυος – Θρήνος και οργή για κλειστό κέντρο υγείας

Τι καταγγέλλουν όσοι γνωρίζουν από την περιοχή

Η 30χρονη Μ.Κ. άφησε την τελευταία πνοή της, στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με το agriniosite, η κοπέλα βρέθηκε στο μπάνιο από τον σύζυγό της. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τι κατέληξε η γυναίκα και τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να «φωτίσει» η νεκροψία-νεκροτομή.

Κάτοικοι της περιοχής ωστόσο, ξεσπούν για το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας της περιοχής, δεν εφημερεύει. Πρόκειται για ένα κτίριο «κόσμημα» όπως λένε στο agriniosite το οποίο όμως δεν έχει προσωπικό και δεν εφημερεύει.

Στην Κατούνα ξεχειλίζει η οργή για τον θάνατο της νεαρής εγκύου, που δεν κατάφεραν το μεσημέρι διασώστες του ΕΚΑΒ να την σώσουν, όταν βρέθηκε αναίσθητη στην οικία της. Μετά το τραγικό συμβάν, στην περιοχή πληθαίνουν οι οργισμένες φωνές για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, που δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για οκτώ ώρες τη μέρα!

Μετά τις 2 το μεσημέρι απλά περιμένουμε να πεθάνουμε. Ντροπή και στην 6η ΥΠΕ που δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά το κέντρο υγείας Κατουνας και που ποτέ δεν μετέφερε το δίκαιο αίτημα μας στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ …“, είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της Αφροδίτης Μπουμπούλη, πολιτεύτριας της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, που εκφράζει σε ανάρτηση της την θλίψη της για την έγκυο, την κατανόηση της στην απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλαν οι διασώστες, αλλά και την οργή της για την κατάσταση που επικρατεί με το Κ.Υ. της περιοχής.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4116724091681071&set=a.613100945376754

 

Νωρίτερα σχετικό καυστικό σχόλιο είχε κάνει και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Βασίλης Καραμάνης, που μαζί με συναδέλφους του που έσπευσαν από το Αγρίνιο με δύο ασθενοφόρα, κατέβαλε δραματικές προσπάθειες για να σώσει την άτυχη Μαρία.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, που κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, εάν το Κ.Υ. ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα θα έχει μια ελπίδα να επιβιώσει.

Η σορός της εγκύου, μεταφέρθηκε ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, για νεκροψία-νεκροτομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ
«Τον άλλο μήνα θα έχουμε και τις σχετικές πολύ ευχάριστες ανακοινώσεις» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ