Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντίστροφη μέτρηση για καφέ, μπαρ, εστιατόρια - Οι 9 όροι που πρέπει να τηρούν

mitropoleos-karoloy-ntil

Η Δευτέρα του Πάσχα σηματοδοτεί τη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία της εστίασης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πολυπόθητη επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αφού από το πρωί της Δευτέρας μπορούν πλέον να σηκώσουν τα ρολά και να ξεκινήσουν να υποδέχονται κόσμο, μετά από 6 μήνες, μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, αλλάζει και το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας το οποίο περιορίζεται. Συγκεκριμένα, από τις 3 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μέχρι τις 11 το βράδυ.

Βάσει της ΚΥΑ που έχει εκδοθεί ισχύουν τα εξής για την εστίαση:

Για την εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων), προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνον οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι 9 υγειονομικούς όρους:

  • απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
  • τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
  • μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
  • τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
  • χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
  • δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45
  • οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών
  • λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).
     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»