Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οδηγός λεωφορείου σε μετανάστη: «Σήκω πάνω, εδώ κάνω κουμάντο εγώ» (VIDEO)

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ», ακούγεται να λέει οδηγός λεωφορείου σε μετανάστη επιβάτη

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με ένταση μεταξύ οδηγού αστικού λεωφορείου και μετανάστη. 

Ο οδηγός φαίνεται να δίνει εντολή στον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη.

Χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Σύμφωνα με καταγγελίες που κάνουν λόγω για ξεκάθαρα ρατσιστική επίθεση, όλα ξεκίνησαν όταν μία επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη να της παραχωρήσει την θέση του. Όταν εκείνος αρνήθηκε η επιβάτης ζήτησε την παρέμβαση του οδηγού.

Ο οδηγός, όπως φαίνεται και στο βίντεο, σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να φωνάζει στον μετανάστη.

Μάλιστα όταν τελικά ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω».

https://www.instagram.com/p/COkO2nbAbFV/?utm_source=ig_embed

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άλλη εκδοχή για το περιστατικό, ο άνδρας επικαλούμενος την πανδημία είχε πιάσει και τα δύο καθίσματα της διπλής θέσης. Τότε η επιβάτης απαίτησε να κάτσει στην κενή θέση που υπήρχε και υποστήριξε ότι δεν ήταν λογικό να παραμένει κενή, από τη στιγμή που το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο. 

Λίγο μετά ζήτησε από τον οδηγό του λεωφορείου να παρέμβει, ενώ την κενή θέση, είχε προλάβει να πάρει ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος την ώρα του διαπληκτισμού, έσπρωξε τον αλλοδαπό και έκατσε στο κάθισμα. Ο οδηγός μετά από τη σύσταση της γυναίκας, σταμάτησε το λεωφορείο και έφτασε στο πίσω μέρος του λεωφορείου όπου ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥ προαναγγέλλει έρευνα για το περιστατικό:

«Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες. 

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλλιανός για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες
Όπως επισημαίνει, σχεδόν όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας
Καλλιανός για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες