Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Μπλόκο» κατοίκων σε εργασίες για ανεμογεννήτριες στο Νυμφαίο

Σύμφωνα με κατοίκους θα εγκατασταθούν αρχικά 5 ανεμογεννήτριες και στην συνέχεια άλλες 4 στο βουνό Προφήτης Ηλίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο του Αρκτούρου και τον οικισμό

«Μπλόκο» σε σκαπτικά μηχανήματα εταιρίας που επιχείρησαν να ανοίξουν δρόμο στο δάσος του Νυμφαίου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, έκαναν οι κάτοικοι του παραδοσιακού ορεινού χωριού της Φλώρινας. Απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους το δρόμο προς το δάσος εμποδίζοντας την πρόσβαση των μηχανημάτων που ανοίγουν το δρόμο για την κατασκευή του αιολικού πάρκου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ.Γιάννης Ιατρίδης, ιδιοκτήτης ξενώνα, κάτοικος της περιοχής «η εταιρία σκοπεύει να εγκαταστήσει αρχικά 5 ανεμογεννήτριες και στην συνέχεια άλλες 4 στο βουνό Προφήτης Ηλίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο του Αρκτούρου και του οικισμού». Όπως είπε «δεν είναι μόνο ότι θα βλέπουμε αυτά τα μεγαθήρια ακριβώς απέναντι από το χωριό μας, αλλά είναι τόσο κοντινή η απόσταση που θα ακούμε και τον ήχο των περιστρεφόμενων πτερύγων τους». Στο σημείο βρίσκονται δύο περιπολικά της αστυνομίας από το Αμύνταιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς
Ανεβασμένοι είναι οι ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής (29/03), με πληθος αγώνων λίγο πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς