Skip to main content

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη φωτιά στον Σχινό Κορινθίας – Απειλούνται σπίτια (VIDEO)

Ξεκίνησε η εκκένωση υπό την εποπτεία της Αστυνομίας και του Δήμου - Πιθανόν να δοθεί εντολή εκκένωσης

Mεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας, στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Γι’ αυτό για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται οι οικισμοί Σχίνος και Αγ. Σωτήρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα και αυτή την ώρα καίει δάσος από πεύκα, με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα και το ΜΕΤ ΠΕ. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

«Ανεξέλεγκτη φωτιά»

Για ανεξέλεγκτη φωτιά έκανε λόγο ο διευθυντής του korinthianews.gr, Φώτης Νικολακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφεραν ότι «θα είναι ένα πολύ δύσκολο βράδυ».

Παράλληλα, ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν πληροφορίες για καμμένα σπίτια στο Σχίνο, υπογραμμίζοντας ότι επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, γεγονός που επισήμανε και ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης.

Την ίδια ώρα, το τοπικό μέσο loutrakiblog.gr μεταδίδει ότι σύμφωνα με δασοπυροσβέστες καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι – πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε βίντεο: