Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αναζωπύρωση της φωτιάς - Εκκενώνεται οικισμός στα Μέγαρα

Εντολή για προληπτική εκκένωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα, έδωσε η Πυροσβεστική

Εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα έδωσε πριν λίγη η ώρα η Πυροσβεστική, με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας να μαίνεται και να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχοντας φτάσει μέχρι την Περιφέρεια  Αττικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μείνει ίδιες στο σημείο με 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού. 

H νεώτερη αποτίμηση της καταστροφής όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς φτάνει τα 40.000 στρέμματα, ωστόσο, αναμένεται και νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις.

Νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς, στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία, τόνισε ότι «οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα» υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν ολέθρια, ενώ όπως ενημέρωσε, έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα γης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας για να οριοθετήσουν τη φωτιά, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν ιδιαιτέρως το έργο τους. «Το πρωί, όταν και κόπασαν οι ανεμοι σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι από τη φωτιά έχουν επίσης καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς, οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής, στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίσουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Για το 112 ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχόλια, ανέφερε ότι δεν είναι μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα σε τοπικό επίπεδο για την εκκένωση οικισμών. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή. Η προηγούμενη ήταν στη Σάμο.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»