Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο - Βρέθηκε σαλμονέλα (ΦΩΤΟ)

Τι προέκυψε από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν

Σε ανάκληση προϊόντος ρολό κοτόπουλο, στο οποίο έπειτα από ελέγχους που έγιναν βρέθηκε σαλμονέλα, προχωρά ο ΕΦΕΤ. Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται:

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου: ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ 1ΚΙΛ. ΚΤΨ Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ 1κιλ. ΚΤΨ., με ημερομηνία κατάψυξης 10/03/2021 και ανάλωσης 01/09/2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΦΛΩΡΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ. και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από τον ΕΦΕΤ:

efet_anaklisi_kotopoulo.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκληση για τρόφιμο γνωστής επωνυμίας από τα ράφια σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου – Τι βρέθηκε μετά από ελέγχους που έκανε στη Βόρεια Ελλάδα
Ανάκληση για τρόφιμο γνωστής επωνυμίας από τα ράφια σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Ακούω τους πολίτες για την ανάπλαση ΔΕΘ» - Τι είπε για Μετρό, FlyOver
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Ακούω τους πολίτες για την ανάπλαση ΔΕΘ» - Τι είπε για Μετρό, FlyOver