Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πήγα να δω τη γυναίκα μου» λέει ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στη Λευκορωσία

Δεν εντοπίζεται τίποτα μεμπτό από τις ελληνικές υπηρεσίες για τον Έλληνα που επέβαινε στην πτήση

Ένας Έλληνας συγκαταλέγεται μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους της Ryanair που κατέβηκαν από την πτήση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση την Κυριακή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το news247, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας ο Έλληνας Ιάσων Ζήσης, που αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος της Ryanair - ο οποίος είναι μηχανικός στον τομέα των υπολογιστικών μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας - δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, άδραξε της ευκαιρίας και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.

«Είχα πάρει την πτήση για το Βίλνιους και μετά θα έπαιρνα την πτήση από Βίλνιους προς Μινκ, (όπου πήγαινα) για να επισκεφτώ τη γυναίκα μου. 15 λεπτά μετά την προσγείωση μάς ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένα θέμα ασφαλείας και θα πραγματοποιήσουμε έκτακτη προσγείωση στο Μινσκ. Έτσι και έγινε», είπε.

Δείτε τις δηλώσεις του από το 02.42' και μετά:

Παράλληλα, σύμφωνα με το skai.gr, αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε όπλο μέσα στο αεροσκάφος της Ryanair που μετέφερε τον δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς, οι ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα ξεκαθαρίζουν πως αποκλείεται να υπήρχε όπλο στο αεροπλάνο τονίζοντας ότι κι αν αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα, ήταν προκειμένου το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Την ίδια ώρα, δεν εντοπίζεται τίποτα μεμπτό από τις ελληνικές υπηρεσίες για τον Έλληνα που επέβαινε στην πτήση.

Όπως προκύπτει ο εν λόγω άνδρας είναι καθηγητής ο οποίος εργάζεται Ολλανδία

Η παρουσία του Έλληνα επιβάτη στην επίμαχη πτήση κινητοποίησε τις ελληνικές ειδικές υπηρεσίες οι οποίες εντούτοις έχουν καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόθεση.

Παράλληλα ουδεμία σχέση με ξένες υπηρεσίες δεν έχουν κι οι άλλοι δύο άνδρες που όπως και ο καθηγητής αποβιβάστηκαν στο Μινσκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση γονέα θύματος
Κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα πρωτοδικών – Διατάχθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης
Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση γονέα θύματος
Θρήνος για τον Γιάννη Καλλιάνο - Πέθανε ο πατέρας του στη ΜΕΘ του «Αττικόν»
Σε ηλικία 79 ετών – Οι αιχμές του βουλευτή για την αντιμετώπιση από το νοσοκομείο και η κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Θρήνος για τον Γιάννη Καλλιάνο - Πέθανε ο πατέρας του στη ΜΕΘ του «Αττικόν»