Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανήλικοι άδειαζαν σπίτια σε όλη τη Β. Ελλάδα - Λεία πάνω από €35.000

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε ακόμη 15 διαρρήξεις - Είχαν συλληφθεί πριν μερικές μέρες για άλλες περιπτώσεις

Ακόμη 15 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία οι οποίες έγιναν από δύο ανήλικους που πιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες για διαρρήξεις και κλοπές σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, η εμπλοκή των δύο ανηλίκων ταυτοποιήθηκε σε διαρρήξεις διαμερισμάτων στη Βέροια, την Έδεσσα και την Κατερίνη, από όπου πήραν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις €8.000.

Οι ανήλικοι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου για διαρρήξεις και κλοπές από διαμερίσματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με λεία πάνω από €27.000 (δείτε εδώ) γεγονός που ανεβάζει τη (μέχρι στιγμής) συνολική λεία των διαρρήξεων που έκαναν σε ποσό άνω των €35.000.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

Κλοπές και απόπειρες κλοπών από διαμερίσματα σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία, εξιχνιάσθηκαν μετά από παράλληλες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας.

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, που είχαν συλληφθεί την 27η Μαΐου 2021 για διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ενέχονται σε επιπλέον 15 διαρρήξεις διαμερισμάτων που έγιναν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου του 2021 και συγκεκριμένα σε:

• 7 διαρρήξεις διαμερισμάτων στη Βέροια, όπου σε 4 από αυτά αφαίρεσαν 400 ευρώ, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 3.880 ευρώ,

• 5 διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Έδεσσα, όπου σε 2 από αυτά αφαίρεσαν 800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.700 ευρώ και

• 3 διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Κατερίνη, όπου σε 1 από αυτά αφαίρεσαν 500 ευρώ.

Οι προαναφερόμενοι είχαν συλληφθεί, μαζί με μία ημεδαπή συνεργό τους, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων που έγιναν το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Μαΐου 2021 σε Κατερίνη, Καβάλα και Κοζάνη.

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν