Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Χάος» στη Μύκονο από παράνομα πάρτι σε βίλες - 500 άτομα από όλο τον κόσμο

Οι καταστημάρχες του νησιού έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

Απίστευτες καταγγελίες για τα παράνομα πάρτι στη Μύκονο κάνουν τα δυο μεγαλύτερα σωματεία της Μυκόνου στον τομέα της διασκέδασης, στέλνοντας μάλιστα και επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων αντίστοιχες εικόνες παρατηρήθηκαν και το ίδιο διάστημα την περσινή περίοδο.

Όπως τονίζουν τέτοιες καταστάσεις «χαλάνε την εικόνα του νησιού» ειδικά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

«Οι νόμιμοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι πλήττονται από τους περιορισμούς στο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα επιπλέον πρόβλημα το οποίο γιγαντώνεται από αυτές τις απαγορεύσεις: Τα παράνομα πάρτυ σε βίλες. Η υγιεινομική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας ενώ το «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα συμβάλλει εκτιμούμε στην αύξηση του τουρισμού. Το brand name της Μυκόνου έχει συνδεθεί και με την διασκέδαση, την οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να προσφέρουν οι νόμιμες επιχειρήσεις ενώ την προσφέρουν όσοι διοργανώνουν παράνομα πάρτυ, λόγω κενών της νομοθεσίας ή και λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης», ανεφεραν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Καταγγέλλουν ακόμη πως ο συνωστισμός στα πάρτι είναι τεράστιος και δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

«Το θέμα της διοργάνωσης των παράνομων πάρτι σε βίλες είναι γνωστό από τις πλείστες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί από πέρσι, ενώ το έχουμε θίξει επανειλημμένως με δημόσιες ανακοινώσεις τους πριν από την έναρξη της σεζόν και τα 2 σωματεία. Κατά την προηγούμενη σεζόν, όμως, υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο που απαγόρευε την διοργάνωση ιδιωτικών εκδηλώσεων λόγω COVID-19. Σήμερα όμως, δεν απαγορεύεται πλέον η διοργάνωση εκδηλώσεων/πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους (π.χ. βίλες), οι οποίες μετατρέπονται σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, με ηχητικές/φωτορρυθμικές εγκαταστάσεις, stage, μπαρ, σερβιτόρους, υποδοχή ακόμα και βεγγαλικά. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πάρτι στο νησί μας και διακινούνται πληροφορίες για τον προγραμματισμό πολύ μεγαλύτερων πάρτι, με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj’s, με τουλάχιστον 500 κάθε φορά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.», υπογραμμίζεται στην επιστολή τους.

«Εκτός από τους υγιεινομικούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή πρακτική είναι προφανές ότι οδηγεί σε απώλειες φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν υπόνοιες και καταγγελίες και για παράνομες πράξεις.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης, των νομοθετικών συμπεριλαμβανομένων, ώστε να μην πραγματοποιηθούν αυτά τα πάρτι, τα οποία αποτελούν ανεξέλεγκτες υγειονομικές βόμβες και είναι πιθανόν να οδηγήσουν το νησί και τους επαγγελματίες σε νέες δυσχερείς καταστάσεις.
Μόνον οι επαγγελματίες του νησιού μπορούν να διασφαλίσουν τους κανόνες υγιεινομικής ασφάλειας, όπως έπραξαν και πέρυσι – παρά τις δραματικές οικονομικές απώλειες -, και μόνον η απελευθέρωση του ωραρίου και της μουσικής, με κανόνες, θα διασφαλίσει εντέλει ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα παράνομα πάρτυ σε βίλες», αναφέρουν κλείνοντας οι καταστηματάρχες.

Σε ένα τέτοιο πάρτι συμμετείχε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Σέρχι Ρομπέρτο μαζί με τη σύζυγό του και μοντέλο στο επάγγελμα, Κοράλ Σιμάνοβιτς. Οπως θα δείτε στα πλάνα που εξασφάλισε το Mykonos Live TV, το πολυτελές κατάλυμα με θέα το απέραντο γαλάζιο έχει μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης με dj, μπαρ και σερβιτόρους.

Οι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο 29χρονος διεθνής Ισπανός άσος μαζί με την εντυπωσιακή αγαπημένη του, χορεύουν ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μασκες, σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Πηγή: protothema
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ