Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον εισαγγελέα ο 58χρονος για τη στυγερή δολοφονία στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Δράστης και θύμα φαίνεται πως γνωρίζονταν - Τι προκύπτει από τις μαρτυρίες και την έρευνα της αστυνομίας

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης οδηγείται ο 58χρονος που συνελήφθη ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του 45χρονου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο, δεμένο πισθάγκωνα και με τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, έξω από τα κοιμητήρια του οικισμού Γαλήνη, στην Κατερίνη.

Όπως έγινε γνωστό και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ναρκωτικά, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν δενδρύλλια και ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης ναρκωτικά χάπια. Δράστης και θύμα φαίνεται πως γνωρίζονταν και μάλιστα από μαρτυρίες προκύπτει ότι είχαν συναντηθεί τα προηγούμενα 24ωρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα αίτια του άγριου εγκλήματος δεν έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ενώ προανακριτικά ο 58χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε προσωπική διένεξη με το θύμα, θεωρώντας ότι εκείνος τον κατέδωσε στις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος παρέσυρε τον 45χρονο, έξω από τα κοιμητήρια της Γαλήνης, όπου έβαλε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο σημαδεύοντας το κεφάλι του. Το τραύμα αυτό, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, αποδείχθηκε θανατηφόρο. Ακολούθως, ο δράστης έδεσε το άψυχο σώμα του άνδρα και το έβαλε φωτιά. Περαστικός εντόπισε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης το απανθρακωμένο πτώμα και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι οικείοι του τον αναζητούσαν από τη Δευτέρα, όταν έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη σύλληψη του 58χρονου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (16 Ιουνίου 2021) στην Πιερία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός άνδρας, για ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού, που έγινε προχθές τα ξημερώματα στην Πιερία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς συναντήθηκε στο σπίτι του με τον 45χρονο και μετά από διένεξη για προσωπικές διαφορές, τον χτύπησε και τον έδεσε με σχοινί.

Στη συνέχεια τον μετέφερε με όχημα εξωτερικά των κοιμητηρίων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλλιθέας, τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και αφού τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό έβαλε φωτιά. 

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία του συλληφθέντα και στον χώρο που βρέθηκε η σορός, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 110 εκατοστών,

• 324,6 γραμμάρια κάνναβης και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,

• 79 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο),

• 12 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,

• 2 μαχαίρια, καθώς και

• τμήμα σχοινιού, είδη ένδυσης και ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό.

Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς.

Στο χώρο που βρέθηκε η σορός μετέβησαν αρμόδια συνεργεία του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία:

dolofonia_katerini_2.jpg
dolofonia_katerini_1.jpg

 

Τι δήλωσε ο πατέρας του θύματος

Συντετριμμένος ο πατέρας του 45χρονου κομμωτή ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος πίσω από τα νεκροταφεία της Καλλιθέας, στην Κατερίνη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Με αφορμή τη σύλληψη του δράστη του στυγερού εγκλήματος, ο πατέρας του 45χρονου Γ. Αγγέλου είπε: «Εύχομαι οι αρχές να κάνουν αυτό που πρέπει και να τιμωρηθεί ο δράστης», χαρακτηρίζοντας «απάνθρωπο αυτό που έκανε στον γιο του».

Όπως είπε ο κ. Αγγέλου «ο γιος μου τα τελευταία χρόνια δεν είχε προβλήματα με ναρκωτικά», καθώς όπως ανέφερε τα τελευταία χρόνια ήταν στην Αυστραλία και είχε καθαρίσει από τα ναρκωτικά. Όταν ο 45χρονος γύρισε στην Ελλάδα ο πατέρας του, του άνοιξε το μαγαζί. «Εκεί που πήγαιναν όλα καλά συνέβη αυτό. Δευτέρα απόγευμα ήρθε. Πήγα να τον ξυπνήσω και δεν ήταν εδώ» είπε ο πατέρας του συντετριμμένος.

Αναφερόμενος στον φερόμενο ως δράστη, είπε ότι μια φορά τον είχε δει πριν χρόνια και ότι δημιουργούσε προβλήματα στο χωριό.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι»
Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)