Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συζυγοκτόνος: Ήθελα να την κάνω να με ακούσει - Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα

Στο θύμα του προσπάθησε να ρίξει ευθύνες για τους τσακωμούς ο 32χρονος πιλότος

Μετά την ομολογία του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, οι αρχές αναζητούν τους λόγους που οδήγησαν τον πιλότο στο αποτρόπαιο έγκλημα, που σόκαρε την κοινή γνώμη, ενώ την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έρχεται η απολογία του στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αφού ζητά συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε, αναγνωρίζει κι ο ίδιος πως αυτό δεν έχει καμιά αξία πια. «Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται» αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν, περιγράφοντας καρέ – καρέ τη δολοφονία.

«Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται» ισχυρίζεται.

Εκείνη τη στιγμή, όπως λέει, τα έχασε, και για ακόμη μια φορά «βάζει μπροστά» το ενός έτους παιδί τους. «Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά, το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα της, ενώ σκότωσε το σκύλο για να φανεί αληθοφανές.

Αναλυτικά η απολογία σε προανακριτικό επίπεδο

«Μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. «Όχι, μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω» και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου.

Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει.

Τιναζόταν, το πρόσωπό της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την σκούνταγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου;

Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί.

Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά, το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».

Όπως αναφέρει το ifemerida, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και βάσει των όσων κατέθεσε χθες στις Αρχές ο 32χρονος, το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του και πολύ συχνά ξεσπούσαν καβγάδες ανάμεσά τους, όπως ο μοιραίος τσακωμός της 11ης Μαΐου, όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Πέμπτη στη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να ρίξει στη σύζυγό του το βάρος για τους τσακωμούς και τους καβγάδες που είχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι η 20χρονη κοπέλα είχε ψυχολογικές διακυμάνσεις στη συμπεριφορά της, πως προέβαινε και σε υποτιμητικά σχόλια για την οικογένειά του για την προσωπική και οικονομική προσφορά προς εκείνους, δυσανάλογη από αυτή που προσέφεραν οι δικοί της γονείς.

Τα προβλήματα και τις κακές σχέσεις που είχε το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα είχε επιβεβαιώσει και η γυναίκα στην οποία είχαν απευθυνθεί για ψυχολογική βοήθεια και στην οποία η άτυχη Καρολάιν φαίνεται να είχε εκμυστηρευτεί τις εντάσεις ανάμεσα σε εκείνη και τον 32χρονο σύζυγό της. Πληροφορίες από την έρευνα, πάντως, αναφέρουν πως οι εκδηλώσεις ζήλιας, οι προσπάθειες χειραγώγησης και κυριαρχικής συμπεριφοράς προέρχονταν από την πλευρά του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και όχι από την 20χρονη Καρολάιν. Μάλιστα, λέγεται πως εκείνος δεν επέτρεπε στην 20χρονη να έχει προσωπικό χρόνο και προσπαθούσε να την αποκόψει από το φιλικό της περιβάλλον.

Η ομολογία του 32χρονου: «Αποφάσισα να τα σκηνοθετήσω όλα»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να υποστήριξε στην ομολογία του πως δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του «εν βρασμώ ψυχής».

Χαρακτηριστικά φαίνεται να είπε: «Δεν άντεχα άλλο τους καβγάδες. Είχε εμμονές ζήλιας. Είχαμε έναν ακόμη έντονο καυγά από νωρίς εκείνο το απόγευμα. Όταν πήγα στη σοφίτα, μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και το σπίτι. Με έσπρωξε και μετά άφησε απότομα και με δύναμη το παιδί στην κούνια. Εκείνο άρχιζε να κλαίει. Εκνευρίστηκα, της επιτέθηκα και πίεσα το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι ή το στρώμα. Δεν ξέρω πόση ώρα. Δεν είχα συνεργό. Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, άρχισα να σκέφτομαι το μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα να το καλύψω και τα σκηνοθέτησα όλα. Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα και έβαλα την μπλούζα στο λαιμό της και κοντά στο στόμα». Μάλιστα, ο 33χρονος είπε ότι σκότωσε τον σκύλο στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας και του σεναρίου της εισβολής και της ληστείας.

Άλλωστε την Τρίτη στις 10 το πρωί θα επανέλθει στον ανακριτή ο 33χρονος πιλότος που ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος που εχθές ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό λειτουργό ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του είναι μετανιωμένος και δηλώνει συντετριμμένος για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά.

Οι συνήγοροι που παρέλαβαν τώρα την πολυσέλιδη δικογραφία επιφυλάχθηκαν να προβούν σε δηλώσεις την ημέρα της απολογίας του εντολέα τους ώστε να έχουν μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ