Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δικηγόρος πιλότου: Δεν υπήρχε συνεργός - Δε θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

«Δεν είχε κίνητρο, δεν είχε προσχεδιάσει το οτιδήποτε», τονίζει η υπεράσπιση

Ο Αλέξανδρος Παπαΐωαννίδης συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου πιλότου μίλησε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τις θέσεις του εντολέα του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στάθηκε αρχικά στο γεγονός ότι ο ίδιος όπως είπε ομολόγησε την πράξη του. «Θα μπορούσε να τα είχε αρνηθεί. Η πρόθεσή του ήταν να ομολογήσει».

«Δεν μπορούμε να μπούμε στην ψυχοσύνθεσή του, εξ’ αρχής ο ίδιος λέει ότι αυτό που σκεφτόταν ήταν το τέκνο του μετά την πράξη», ανέφερε.

«Έχει αναλύσει όλα τα περιστατικά και πως κατέληξε το θύμα. Δεν είχε κίνητρο, δεν είχε προσχεδιάσει το οτιδήποτε.», υπογράμμισε μεταφέροντας τις θέσεις τους εντολέως του.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «τα πραγματικά περιστατικά μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικά.», σχολιάζοντας το πόρισμα της ιατροδικαστής. «Δεν πάει να κρυφτεί πίσω από νομικά παράθυρα ο εντολέας μου. Σε καμία περίπτωση ούτε το κίνητρο υπήρχε, ούτε είχε προσχεδιαστεί τίποτα. Δεν υπήρχε κανένας συνεργός

Ο Αλέξανδρος Παπαΐωαννίδης ανέφερε πως ο 33χρονος είναι συντετριμμένος είπε ότι «το συγγνώμη είναι η μικρότερη λέξη που μπορεί να εκφέρει».

«Συγγνώμη ζητά από τις δύο οικογένειες και προς όλους», διευκρίνισε.

«Τον είδα, δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. 37 ημέρες είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με εγκληματικότητα, έγινε μια πράξη την οποία έχει αποδεχτεί.», ανέφερε.

«Η προμελέτη καταρρίπτεται από την ομολογία του. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Είναι πολύ πρώιμο το στάδιο. Μέχρι την Τρίτη θα έχουν συλλεχθεί τα στοιχεία για να απολογηθεί.», σημείωσε ενώ ερωτηθείς για το αν μπορεί να μεταφέρει κάτι από την επικοινωνία του με εκείνον, τόνισε: «Μπορώ να σας μεταφέρω την ειλικρινή μεταμέλειά του.»

Ο 33χρονος θα απολογηθεί και με υπόμνημα και θα υποβληθεί και σε ερωτήσεις, με τον συνήγορό του να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ