Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Δάσος» με 1.300 δενδρύλλια κάνναβης, βρέθηκε σε δύσβατη περιοχή (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Συνελήφθησαν από την αστυνομία 2 καλλιεργητές της φυτείας - Είχαν και φυτώριο με 1.100 υπό ανάπτυξη φυτά κάνναβης

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Αλευροχιά» της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας Φωκίδας. Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, οι οποίοι έθεσαν το χώρο σε διακριτική επιτήρηση.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (24-06-2021) πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φωκίδας (Β’ Ο.Π.Κ.Ε., Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. & Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), Βοιωτίας (Α’ Ο.Π.Κ.Ε.) και Φθιώτιδας (Β’ Ο.Π.Κ.Ε.), ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί – καλλιεργητές της φυτείας.

Οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το σημείο, διαπίστωσαν ότι η καλλιέργεια είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο – εκχερσωμένο χώρο, που αποτελούταν από πολλαπλά επίπεδα, ενώ συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 1.300 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από 0,30 έως 1,80 μέτρων.

Επιπλέον, εντοπίσθηκε κλειστό αυτοσχέδιο φυτώριο (θερμοκήπιο) με 1.100 υπό ανάπτυξη φυτά κάνναβης, ύψους 2 εκατοστών, τα οποία ήταν εμφυτευμένα σε ισάριθμες μικρές πλαστικές γλάστρες και κατασχέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι καλλιεργητές, οι οποίοι διέμεναν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνεχή επιτήρηση και φροντίδα της φυτείας, είχαν προβεί στην κατασκευή συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σύστημα αποτελούταν από υπέργεια λάστιχα, μήκους 300 περίπου μέτρων, η τροφοδότηση των οποίων πραγματοποιούταν από παρακείμενο ρέμα, που τους παρείχε συνεχόμενη ροή νερού.

Στον προαναφερόμενο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα γεωργικά εργαλεία και σύνεργα, πρόσφορα για τη φροντίδα της φυτείας. Επίσης στην κατοχή των καλλιεργητών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5 κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι το παράνομο όφελος που θα αποκόμιζαν, υπολογίζεται στις 900.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Οι δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Δείτε το video και τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία:

 

fyteia_kannabi_1.jpg
fyteia_kannabi_2.jpg
fyteia_kannabi_4.jpg
fyteia_kannabi_3.jpg
fyteia_kannabi_5.jpeg
fyteia_kannabi_6.jpeg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»