Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Eντοπίστηκε στην περιοχή του Ζωγράφου

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς. 

Ο Παππάς, «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, είχε καταδικαστεί μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη για εγκληματική οργάνωση.

Αναζητείται από τις 7 Οκτωβρίου του 2020, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζωγράφου.

Το περασμένο διάστημα κυκλοφορούσαν πληροφορίες πως υπήρχε το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει σε χώρα των Βαλκανίων μεταμφιεσμένος σε μοναχό.

Μάλιστα για την περίπτωση του Χρήστου Παππά ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ στις 22 Φεβρουαρίου.

Τον φυγόποινο φιλοξενούσε σε διαμέρισμα μία 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα και ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης.

Μετά τη σύλληψή του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μαζί με την 52 χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αύριο ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η πληροφορία για την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο Χρήστος Παππάς έφτασε στην αστυνομία πριν μερικές ημέρες. Πιθανολογείται ότι βρισκόταν εκεί όλο το διάστημα που παρέμενε καταζητούμενος. 

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους