Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χρήστος Παππάς: Κρυβόταν για 9 μήνες σε ένα ισόγειο στου Ζωγράφου (ΦΩΤΟ)

Ποια είναι η γυναίκα που τον έκρυβε - Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα

Τίτλοι τέλους έπεσαν οριστικά στο κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά και τη σύλληψη του Χρήστου Παππά, ο οποίος παρέμενε άφαντος επί εννέα ολόκληρους μήνες, έχοντας βρει καταφύγιο στο διαμέρισμα μιας 52χρονης χρυσαυγίτισσας, ουκρανικής καταγωγής, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2020 όταν το δικαστήριο ανακοίνωνε το τέλος της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας τους νεοναζί στη φυλακή. Λίγα 24ωρα αργότερα, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης -που ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος κατάφερε να αναδυθεί μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο- άρχισαν να μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ και από εκεί στα κελιά τους.

 

Άφαντος από τον Οκτώβριο του 2020

Ωστόσο, το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, επέλεξε να μην σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, να χαθεί από προσώπου γης και να δηλώνει μέσω του συνηγόρου του πως πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί στις Αρχές, περιμένοντας το Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι είχε υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός στο ΑΤ Παπάγου, όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας του. Ωστόσο την 1/10/2020 δεν εμφανίστηκε, οπότε και σήμανε άμεσα συναγερμός. Έκτοτε ξεκίνησε μια πραγματική μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπιστεί ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος «γλίστρησε» μέσα από τα χέρια των Αρχών. Μάλιστα η φυγοδικία του είχε προκαλέσει την έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

spiti_zografou_pappas.jpg

Όλο αυτό το διάστημα, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, υπήρξε έντονη φημολογία ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Οι Αρχές ερεύνησαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε καταφύγει στη Σερβία. Τον αναζήτησαν επίσης σε ελληνικά νησιά, ακόμη και στον Άγιον Όρος, ωστόσο όλες οι προσπάθειες των Αρχών έπεφταν στο κενό, καθώς ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στου Ζωγράφου.

Και μετά από εννέα μήνες, φτάνουμε στη σύλληψη. Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περνούν χειροπέδες το βράδυ της Πέμπτης (01/07) στον επί 9 μήνες εξαφανισμένο φυγόδικο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά, στο διαμέρισμα Ουκρανής ομοϊδεάτισσάς του, στου Ζωγράφου. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε ξυρίσει το μούσι, είχε αφήσει μόνο μουστάκι, ενώ είχε βάλει και μερικά κιλά παραπάνω.

Το σπίτι επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου βρισκόταν στο μικροσκόπιο των Αρχών τις τελευταίες ημέρες, καθώς στη ΓΑΔΑ είχε φτάσει η πληροφορία από το εκτεταμένο δίκτυο της Αστυνομίας, το οποίο αξιοποιήθηκε στο έπακρο, ότι εκεί κρυβόταν ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολάκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί είχε βρει καταφύγιο από τον περασμένο Οκτώβριο!

spiti_zografou_pappas_1.jpg

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε μια επιχείρηση-αστραπή αιφνιδίασαν τον Χρήστο Παππά, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψής του.

Tον φυγόδικο έκρυβε μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» του έτερου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, στον Δήμο Αθηναίων. Και η εν λόγω γυναίκα συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές για υπόθαλψη.

spiti_zografou_pappas_2.jpg

 

Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα

Σήμερα, ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί για την εκτέλεση της ποινής του. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ