Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η πρώτη λοταρία για εμβολιασμό στην Ελλάδα – Έπαθλο 3.000 ευρώ!

Το έπαθλο αφορά εργαζομένους στα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία, που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε θα εμβολιαστούν έως τις 31 Αυγούστου

Ιδιωτική λοταρία για εμβολιασμένους διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Συγκεκριμένα το έπαθλο αφορά εργαζομένους στα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία, που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε θα εμβολιαστούν έως τις 31 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βλατάκης, πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων του νησιού, μετά τη μεγάλη σύσκεψη που είχε συγκληθεί την προηγουμένη υπό τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια υπήρξε πρωτοβουλία των πρακτόρων του νησιού να προκηρύξουν ένα έπαθλο για τους εργαζομένους στα τουριστικά γραφεία και στα τουριστικά λεωφορεία, που είτε έχουν εμβολιασθεί είτε θα εμβολιασθούν έως τις 31 Αυγούστου. «Είναι 3.000 ευρώ», δήλωσε, «και δεν το κάνουμε μόνο επειδή θέλουμε να πούμε ότι εμείς ως τουριστικός κλάδος υστερούμε στους εμβολιασμούς, το κάνουμε για να πάρει μπροστά ολόκληρο το νησί και ειδικότερα τα χωριά. Θα κάνουμε και άλλα. Θα εμπλακούμε και σε άλλες πρωτοβουλίες γιατί πρέπει να κινηθούμε τοπικά, δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το κέντρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Καθημερινή, στην Κρήτη υπάρχουν παράπονα για το πώς χειρίσθηκε η κυβέρνηση τα 2-3 σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων έπειτα από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, που κατέληξαν και σε θανάτους, ιδιαίτερα στην πόλη του Ηρακλείου. Στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας –ο κ. Β. Κικίλιας πήγε και στους τέσσερις νομούς και μίλησε με τους παράγοντες και τους υγειονομικούς του νησιού– ανέφεραν ότι δεν αρκούσε εκείνες τις πρώτες ώρες μετά τα περιστατικά μόνον ο ΕΟΦ. Σε αυτά τα περιστατικά αποδίδουν και την υστέρηση νομών, όπως το Ρέθυμνο και εν μέρει το Ηράκλειο, στους εμβολιασμούς.

Όμως και οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων των ξενοδοχείων, ιδιαίτερα εκείνοι που εργάζονται όχι απαραίτητα στην επαφή με τον πελάτη (κουζίνες, τεχνικό προσωπικό), ούτε έχει εμβολιαστεί ούτε και ζητά ραντεβού για να το κάνει. Το θέμα προέκυψε και πριν από μερικές ημέρες στην ακτοπλοΐα, όταν μέλη της επιτροπής των επιδημιολόγων είπαν ότι θα ήταν δυνατό να αυξηθεί η χωρητικότητα των πλοίων στο 95%, αν μπορούσε να βεβαιωθεί ο εμβολιασμός των πληρωμάτων κατά 100%. Κύκλοι της ακτοπλοΐας χαρακτήρισαν την απαίτηση προσχηματική, καθώς η ακτοπλοΐα ζητούσε εμβολιασμούς κατά προτεραιότητα, αίτημα που ουδέποτε ικανοποίησε η πολιτεία. «Υπήρχε εμβολιασμός που είχε κλεισθεί στην Αμοργό και ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Υγείας», ανέφερε η ίδια πηγή. Πάντως, στη μεγαλύτερη εταιρεία επιβατικής ναυτιλίας στο Αιγαίο, μαζί με τα ραντεβού και τους ασθενείς, στα μέσα του μήνα το ποσοστό του προσωπικού που θα έχει ανοσοποιηθεί θα φτάσει το 65%.

Πηγή: kathimerini

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ