Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η εισήγηση για 2 νέα μέτρα: Επιστροφή από διακοπές με τεστ – Στον «πάγο» οι μάσκες

Τι αλλάζει ως προς την παρουσία κόσμου στα γήπεδα

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών, εργαζομένων, να γίνεται κατόπιν αρνητικού rapid test.

Όπως αναφέρει το protothema, η επιτροπή εισηγείται επίσης για τα γήπεδα πληρότητα 80% και μόνο με εμβολιασμένους.

Οι ειδικοί προτείνουν ή είσοδος στα γήπεδα σε αθλητικές διοργανώσεις να αφορά μόνο εμβολισμένους  σε ποσοστό 75% και παιδιά με self test σε ποσοστό 5%.

Οι ειδικοί ζητούν επίσης να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test -εκτός των τυχόν self test- στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Σε ο,τι αφορά το θέμα της μάσκας, η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που διαπιστώνονται, είτε λόγω λανθασμένων μηνυμάτων, είτε λόγω της κόπωσης από την τήρηση των μέτρων.

Σε αυτή τη φάση αποφάσισαν να μην επανέλθουν, αλλά να αποσαφηνίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ανακοινώσεις με τις τελικές αποφάσεις θα γίνουν κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τους καθηγητές, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ