Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Κλείνουν ραντεβού για εμβόλια μετά τα κίνητρα – Τα επίσημα στοιχεία

Τι δήλωσαν δήμαρχοι της Χαλκιδικής για τους εμβολιασμούς

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Μηδέν νέα κρούσματα κορωνοϊού επί τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες είχε ο δήμος Σιθωνίας. Όπως ανέφερε στο TyposThes ο δήμαρχος κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας «είναι η τέταρτη εβδομάδα που δεν έχουμε κρούσμα στη Σιθωνία».

Ωστόσο τα ποσοστά εμβολιασμού στο δήμο δεν είναι ικανοποιητικά καθώς αγγίζουν το 40%. «Πάντως βλέπουμε τελευταία με τις νέες ανακοινώσεις για τα επιπλέον μέτρα για ανεμβολίαστους σε μπαρ και χώρους διασκέδασης ότι αρκετοί νέοι σπεύδουν να προγραμματίσουν το εμβόλιό τους», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Ικανοποιητικός είναι ο ρυθμός των εμβολιασμών στο δήμο Κασσάνδρας όπως τόνισε η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά. «Έχουμε καλή ροή. Ξέρουμε πως μέχρι το τέλος Ιουλίου είναι κλεισμένα όλα τα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμούς», σχολίασε στο «TyposThes». Εξάλλου πρόσθεσε ότι αναμένουν το επόμενο διάστημα να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό και πως «το γεγονός πως οι Άγγλοι τουρίστες δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα είναι σίγουρα κάτι το θετικό και θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητάς τους προς τη χώρα μας».

«Προχωράμε ικανοποιητικά δεν γνωρίζουμε όμως το ακριβές ποσοστό των εμβολιασμένων», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος. Όπως είπε οι πολίτες προγραμματίζουν τα ραντεβού εκτός ίσως από το εμβόλιο με το Astrazeneca που το αποφεύγουν. Ερωτηθείς σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα είπε πως σαφώς και υπάρχει ανησυχία όπως εξάλλου και σε όλο τον πλανήτη. Σε κάθε περίπτωση σχολίασε πως οι δήμοι έχουν ως στόχο να φροντίσουν ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εποχή η πληρότητα στο κομμάτι των δωματίων στο δήμο Αριστοτέλη είναι στο 40%. «Ελπίζουμε αυτό να βελτιωθεί στο επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Βαλιάνος.

Συνολικά σε όλη τη Χαλκιδική, τα διαθέσιμα στοιχεία από την Πολιτεία αναφέρουν τα εξής:

Εμβολιαστική κάλυψη

(τουλαχ.1η δόση): 42.91%* - 38.21%**

Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 35.71%* - 31.66%**

Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 0.14%

7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 3.3

Εβδομαδιαία τάση: Ανοδική 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ