Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στις φλόγες η Σάμος - 42 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Τι αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία

Σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες στο νησί της Σάμου, όπου και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 5 Α/Φ (2 CL, 2 Air Tractor και το Beriev-200) και 4 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), βρίσκεται στη Σάμο για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς .

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και επειδή η πυρκαγιά πλησίαζε σε σημείο υδροδότησης κάλεσε για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει η ΕΟΔ Σάμου νησί. Επίσης, μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου, στην επιχείρηση θα συνδράμει και το διασωστικό σκάφος Albatros, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθούν παραλίες.

Το απόγευμα οι άνδρες της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τη συνδρομή του δήμου Ανατολικής Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνθηκαν συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.

samo24.jpg

Ο οικισμός δεν είναι κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όμως σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες.

42 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 42 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 458 πυροσβέστες με 215 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Από Πυροσβεστική Υπηρεσία και news47.

Φωτογραφίες από samos24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ
Συνολικά 32 Ουκρανοί συμμετέχοντες στο τριήμερο σεμινάριο, επωφελήθηκαν από τις γνώσεις έμπειρων νομικών και συμβούλων επιχειρήσεων
Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ