Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ανοίγει» ξανά η Μύκονος: Αναθεωρείται το lockdown – Η προϋπόθεση

mykonos-lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες

Δεν θα υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το skai.gr, παράταση του μίνι lockdown, που επιβλήθηκε στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, να μην υπάρξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα έως την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση που είχε ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβλεπε μέτρα έως και τις 6 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές δεν θα προχωρήσουν σε χρονική διεύρυνση του πλαισίου, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα προβλέπουν:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Τι λένε οι επιχειρηματίες

Την άρση των αυστηρών περιορισμών και το «άνοιγμα» της Μυκόνου, το οποίο αναμένεται τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, σχολιάζει στο protothema.gr, ο πρόεδρος του σωματείου επιχειρηματιών και επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου Ηρακλής Ζησιμόπουλος.

Ο κ. Ζησιμόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως θα ανοίξουμε την Δευτέρα, για την Παρασκευή το θεωρώ αδύνατο. Μετά την λήξη των μέτρων και εφόσον τα πράγματα πάνε καλά, θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση. Σημασία έχει ότι αυτές οι ημέρες είναι τραγικές για το νησί.  Ο κόσμος φεύγει στην κυριολεξία, καλοί πελάτες δεν μας εμπιστεύονται πια, ενώ έχουμε και πολλές ακυρώσεις και για το μέλλον», ενώ προσθέτει:

«Ο κόσμος που έχει περάσει ένα χρόνο σε Lockdown δεν θέλει να κάνει διακοπές να ξεδώσει και όχι να είναι σε σιωπητήριο αλλά και ούτε να πηγαίνει για ύπνο στη 1η ώρα. Η Μύκονος δεν είναι το νησί που απλά θα φας, θα δεις το ηλιοβασίλεμα και θα πας για ύπνο. Αυτοί που βρίσκονται τώρα στο νησί μας βρίζουν διαρκώς γιατί θεωρούν πως τους κοροϊδέψαμε, ενώ αυτοί που είναι να έρθουν ακυρώνουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για ευρωψηφοδέλτιο: «Ήθελαν ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ, δεν το επιτρέψατε» (Δείτε live)
«Τσίπρα γερά να φύγει η δεξιά» φώναξαν στον πρώην πρόεδρο όταν έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης
Κασσελάκης για ευρωψηφοδέλτιο: «Ήθελαν ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ, δεν το επιτρέψατε» (Δείτε live)