Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιμένει ο καύσωνας - Μέχρι 6 Αυγούστου στα κόκκινα οι θερμοκρασίες

thessaloniki-kaysonas

Ακόμη και το βράδυ η θερμοκρασία δε θα πέφτει κάτω από 28 βαθμούς

Για επικίνδυνο φαινόμενο -με μεγάλη διάρκεια και μικρό θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας)- κάνει λόγο σε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναφορικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα.

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της 26ης Ιουλίου, και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η ΕΜΥ επισημαίνει ότι η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Σε αντίστοιχη ανάρτησή του και ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«Η βορειοαφρικανική ζέστη δυστυχώς δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει εύκολα και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το αν και πότε μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες θα επανέλθει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα! Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον κάτι παραπάνω απο γεγονός!»

https://www.facebook.com/photo/?fbid=370004367822597&set=a.251097913046577

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ