Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πειθαρχικό περνά ο γιατρός των αντιεμβολιαστών Φαίδων Βόβολης

Καλείται στο Πειθαρχικό από τον Ιατρικό Σύλλογο

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλεί τον γιατρό Φαίδωνα Βόβολη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr, το πειθαρχικό θα συνεδριάσει κατά πληροφορίες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. 

Ο Φαίδων Βόβολης, καρδιολόγος, είναι επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά» και ήταν αυτός που μέσω facebook, διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στην Ομόνοια.

Έγινε γνωστός, όταν αντιτάχθηκε στις αποφάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε αφίσα, προσδιορίζεται ως «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο μοναδικός Έλληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Παρά την ιατρική του ιδιότητα, σε  αναρτήσεις του στα social media, μιλά για πειραματικά εμβόλια και για χαμηλή θνητότητα του κορωνοϊού.

Πρόσφατα εμφανίστηκε προσβεβλημένος επειδή υπήρξαν φήμες ότι έκανε το εμβόλιο.

Σε ανάρτησή του  έκανε λόγο για «παπαγαλάκια» που διαδίδουν πως ο ίδιος έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού,  κάτι το οποίο διαψεύδει και δηλώνει πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο αφού όπως υποστηρίζει «μόνο και μόνο από τον αστείο τρόπο που επιβάλλει το σύστημα ένα σκεύασμα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ».

Υποστηρίζει επίσης ότι «τα εμβόλια είναι πειραματικά» και ισχυρίζεται ότι ως ανεμβολίαστος «δεν κινδυνεύω στην ηλικία, στην καταστάση υγείας και από τη χαμηλή θνητότητα του ιού!».

O Φαίδων Βόβολης, τον τελευταίο καιρό τα έχει βάλει και με την Ιερά Σύνοδο, κατηγορώντας την για φασισμό προς τους κληρικούς και υποταγή στην κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης σεόλη τη...
Πορεία ειρήνης σήμερα από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη
perifereiakos-flyover
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη
Τι είπε για την κίνηση στο περιφερειακό και το Flyover ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας
Οδηγός - FlyOver: Ποιες ώρες φρακάρουν τα ΙΧ στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη