Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γυναικοκτονία - Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που αγνόησαν καταγγελία

astynomia-peripoliko

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που δεν ενήργησαν παρά την καταγγελία για ξυλοδαρμό της γυναίκας που δολοφονήθηκε

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν αστυνομικοί που αδιαφόρησαν για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας που δολοφονήθηκεμ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γειτόνων του ζευγαριού, αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί πρόσφατα για περιστατικό βίας, αλλά δεν έκαναν κάτι.

"Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι  στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία".

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη το υπουργείο επισημαίνει ότι "από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα τους, και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας".

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

"Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας" καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ.

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€