Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πύρινη κόλαση: Η φωτιά στην πλατεία Βαρυπόμπης - Καίγεται πολυκατοικία (VIDEO)

fotia

Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Μηνύματα από το 112

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες  έχει φτάσει η φωτιά και ήδη καίγονται κατοικίες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Με εντολή του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη εκκενώνονται προληπτικά όλα τα σπίτια της περιοχής. Εκκλήσεις απευθύνουν στους κατοίκους να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Πριν από λίγο, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που απελευθερώθηκαν από τους Ιππικούς Ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.

Νωρίτερα είχε διακοπή η κίνηση στην Εθνική Οδό, ωστόσο για να αποσυμφορηθεί από τα αυτοκίνητα τόσο η Εθνική Οδός όσο και η παράπλευροι δρόμοι άνοιξε πριν λίγο χωρίς να είναι γνωστό αν θα ξανακλείσει.

Τρία τα μέτωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά έχει τρεις μεγάλες εστίες: Η μια είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη είναι πολύ κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής, ενώ η τρίτη, η οποία εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, καθώς η φωτιά περνάει προς τη Βαρυμπόμπη και βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.

Πτώση τάσεως σε μεγάλο μέρος της Αττικής

Εκτός λειτουργίας τέθηκε εν τω μεταξύ το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το κύκλωμα επανήλθε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ