Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά ξέσπασε και στον ΧΥΤΑ απορριμμάτων του Κιλκίς (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Περιορίστηκε από την Πυροσβεστική πριν επεκταθεί - Επιφυλακή στη Νέα Σάντα

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από το μεσημέρι στον ΧΥΤΑ Κιλκίς. Η φωτιά, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οφείλεται σε αυτανάφλεξη των απορριμμάτων, έχει καλύψει κάλυψε μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής  κλιτύος του λόφου που σχηματίστηκε  από τα σκουπίδια για τον εκεί ενταφιασμό τους.

Δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, σύμφωνα με το eidisis.gr, βρέθηκε αμέσως στο σημείο και περιόρισε -οριοθέτησε την φωτιά, εξαλείφοντας τον κίνδυνο να επεκταθεί εκτός ΧΥΤΑ, την ευθύνη λειτουργίας του οποίου έχει ο ΦΟΔΣΑ. Στο σημείο παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς υφίσταται πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο:

 

fotia_xyta_kilkis_1.jpg
fotia_xyta_kilkis_2.jpg
fotia_xyta_kilkis_4.jpg
fotia_xyta_kilkis_3.jpg

 

Ενίσχυση των δυνάμεων στην Αττική

Εν τω μεταξύ, με δυο πυροσβεστικά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ενίσχυσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς τις δυνάμεις που μάχονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική.  Η αποστολή των δυνάμεων αυτών την Πέμπτη  κρίθηκε απαραίτητη μετά τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών στα μέτωπα της Αττικής με την φωτιά να καίει πλέον και σπίτια.

 

Επιφυλακή στη Νέα Σάντα

Παράλληλα, σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική και για τη φωτιά στη Νέα Σάντα. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο πάντα υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, όπως και συνέβη δηλαδή την Πέμπτη. Έτσι, δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει σε επιφυλακή στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ