Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η στιγμή της επίθεσης σε δημοσιογράφους - Άπραγοι κοιτούσαν αστυνομικοί (VIDEO)

epithesi-open

Τι κατήγγειλαν οι δημοσιογράφοι του OPEN, Κώστας Αλατζάς, Ελευθερία Σπυράκη και ο εικονολήπτης Χαβαλέζης Στράτος

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκαν τα μέλη του συνεργείου και οι δημοσιογράφοι του Open που βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς στους Θρακομακεδόνες και κάλυπταν τις εξελίξεις.

Οι δημοσιογράφοι Κώστας Αλατζάς και Ελευθερία Σπυράκη και ο εικονολήπτης Χαβαλεζής Στράτος δέχθηκαν αναίτια και άνανδρη επίθεση από ομάδα αγνώστων ενώ ακριβώς απέναντι σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν αστυνομικοί οι οποίοι κοίταγαν άπραγοι. 

Όπως έλεγε μάλιστα η κα Σπυράκη τον εικονολήπτη εκτός του ότι τον χτύπησαν, τον έκλεψαν κιόλας.

Την επίθεση καταδίκασαν, μέχρι στιγμής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και το ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. 

Τι είπε η Ελευθερία Σπυράκη

«Ήταν πολλοί κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που μας καλούσαν και εχθές και προχθές για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με τις περιουσίες τους. Είναι κάτι πάρα πολύ ανθρώπινο το καταλαβαίνουμε όλοι. Ίσως και εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση τους να κάναμε το ίδιο. Δεν θέλω να επεκταθώ πάρα πολύ στο τι συνέβη χθες το βράδυ γιατί είναι μία πάρα πολύ άσχημη εμπειρία. Εμένα προσωπικά επειδή δεν έχω και πολλά χρόνια στο χώρο, είναι τουλάχιστον επτά, σε σχέση με τον Κώστα Αλατζά. Να πω ότι εγώ σε σχέση με τον Κώστα Αλατζά δεν έπαθα τίποτα. Εμένα απλά με πιέσανε, με σπρώξανε να μπω μέσα στο αυτοκίνητο, τον Κώστα όμως τον χτυπήσανε και τον οπερατέρ και τον κλέψανε. Τέλος πάντων είναι περιστατικά το οποίο δεν είναι καλό να συμβαίνουν γιατί εμείς το ξέρετε πάρα πολύ καλά, την ίδια δουλειά κάνουμε. Βγαίνουμε για να δουλέψουμε. Δεν βγαίνουμε ούτε για να παίξουμε με τον πόνο του άλλου και δεν νομίζω ότι κανένας θέλει να παίξει με τον πόνο του άλλου ειδικότερα σε τέτοιες συνθήκες», είπε η ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη

Γαϊτάνης: Σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες 

Σχολιάζοντας την επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων και τεχνικών του Open ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες. Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες».

Τι είπε ο Νίκος Ρωμανός

Μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του OPEN «Ώρα Ελλάδος», ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός είπε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος και το συνεργείο του OPEN. Κάθε τέτοια επίθεση είναι καταδικαστέα και έχετε την αμέριστη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και από όλο τον κόσμο των ΜΜΕ».

ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε κυβέρνηση και Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων και τεχνικών του OPEN εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Αναλυτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς.

Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα.

Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη.
Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία».

Καταδικάζει ο Ηλιόπουλος

Σημειώνεται πως την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζητώντας απαντήσεις για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στο σημείο αλλά περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή.  

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και συνεργεία του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η μη παρέμβαση των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στο σημείο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που δέχτηκαν την επίθεση.Περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Να είναι καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακρατικές πρακτικές με στόχο τον περιορισμό της ενημέρωσης των πολιτών δεν θα γίνουν ανεκτές.

Χρηστίδης: Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε για την επίθεση: «Είναι αυτονόητο πως εμείς είμαστε δίπλα με αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους σας οι οποίοι δέχθηκαν αυτή την επίθεση. Είναι αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι του Open δίνουν τη μάχη στο πεδίο κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επομένως είναι υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και ένα αίτημα των πολιτών να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν νοείται σε μία περιοχή που υπάρχει τεράστια ένταση και λόγω της πυρκαγιάς και λόγω όλων των υπόλοιπων καταστάσεων να υπάρχει μία τέτοια επίθεση και να μην πέσει άπλετο φως». 

ΜέΡΑ 25: Αναμένουμε εξηγήσεις

«Η επίθεση που δέχτηκαν με χρυσαυγήτικο τρόπο δημοσιογράφοι του Open είναι καταδικαστέα, απαράδεκτη και αποκρουστική», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης με αφορμή τον προπηλακισμό.

«Εξίσου απαράδεκτο όμως και αυτό που καταγγέλλει η δημοσιογράφος του σταθμού ότι αστυνομικοί δίπλα στο συμβάν παρακολουθούσαν άπραγοι.  Αναμένουμε εξηγήσεις από τον φερόμενο ως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 
Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Για τρεις ολόκληρες μέρες ο πολυχώρος της Helexpo θα φιλοξενήσει το event της φετινής άνοιξης για το αυτοκίνητο από τη VAG Comment
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης