Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποχωρούν οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες: «Ήρθαν σαν φίλοι, φεύγουν αδέρφια» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση από το ρουμανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Μερικές ώρες μετά το αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για στήριξη στην καταπολέμηση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών, η ρουμανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε την μεγαλύτερη ομάδα βοήθειας από το εξωτερικό.

Στις 6 Αυγούστου 108 πυροσβέστες συνοδεία 22 οχημάτων διέσχισαν τα Βαλκάνια και έφτασαν στα πύρινα μέτωπα της βόρειας Εύβοια, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς όταν ειδοποιήθηκαν δεν πήγαν καν σπίτι, αλλά ξεκίνησαν κατευθείαν μετά το κάλεσμα.

Ο Captain Catalin Samsodan, δήλωσε συγκεκριμένα στο eviathema.gr: “Ήμουν στο Super Market όταν έλαβα το τηλεφώνα για να συμμετέχω. Άφησα ότι έκανα και έτρεξα για να ξεκινήσουμε…” Μετά λοιπόν από 7 ημέρες παραμονής στην Βόρεια Εύβοια και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα σημεία που ξέσπασαν οι φωτιές, οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες αποχώρησαν από το Προκόπι όπου είχαν στήσει όλες αυτές τις ημέρες το κέντρο επιχειρήσεων τους, το πρωί της Κυριακής Ανήμερα της Εορτής της Παναγίας.

Πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση, με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό, επέβαιναν μετά από συγχρονισμένη προσπάθεια με τους Έλληνες ομότιμούς τους, αφού όπως δήλωσε στο eviathema.gr ο Captain της GFFF-V-RO Catalin Samsodan “Είχαμε και θέλουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες. Κάποιες φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλάμε, υπήρχε συνεννόηση με το κοίταγμα των ματιών, πραγματοποιώντας έτσι μια άψογη συνεργασία. Υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα, τα δικά μας οχήματα δεν δέχονται θαλασσινό νερό, κάτι που τα ελληνικά το κάνουν. “

Ενώ πρόσθεσε «Εμείς οι Ρουμάνοι, αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Πονέσαμε όταν ακούσαμε τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και θέλαμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο”.

 

Μάλιστα, σε ανάρτηση που πραγματοποίησε το ρουμανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη γράφει «Οι πυροσβέστες μας έρχονται σπίτι! Ήρθαν σαν φίλοι και φεύγουν αδέλφια!».

https://www.facebook.com/ConsulatulGeneralAlRomanieiLaSalonic/posts/4219141574867737

 

Με πληροφορίες από eviathema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν