Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η πρώτη ανεμβολίαστη εργαζόμενη που απολύεται

Πρώτη απόλυση ανεμβολίαστης εργαζομένης - Δούλευε σε δομή φροντίδας ΑμεΑ

Ο δικηγόρος της, Χ. Κατσιβαρδάς, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί” τόνισε ότι η γυναίκα αρνήθηκε να εμβολιαστεί για λόγους υγείας, διατηρώντας μια επιφύλαξη για το εμβόλιο.

“Διατύπωσε τις ενστάσεις της αλλά διατηρούσε απαρεγκλίτως τα ισοδύναμα μέτρα προστασίας περιστολής της διασποράς του ιού” τόνισε.

“Η απόλυση επήλθε ως εσχάτη των ποινών, παρά το ότι ακόμα δεν είχε προηγηθεί η θέσπιση της ΚΥΑ, η οποία προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς” πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως η ίδια καταγγέλλει απολύθηκε καθώς ήταν σκεπτικίστρια σχετικά με το εμβόλιο και δεν είχε αποφασίσει ακόμα εάν επιθυμούσε να εμβολιαστεί.

Η ίδια ωστόσο, επισημαίνει ότι τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα, κάνοντας rapid test δύο φορές την εβδομάδα και φορώντας μάσκα.

Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της, εκείνη την περίοδο δεν είχε καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από το κράτος, καθώς δεν είχε ψηφιστεί η σχετική ΚΥΑ.

Όπως είπε ο ίδιος, η εργαζόμενη δεν τέθηκε σε αναστολή και δεν της δόθηκε ένα διάστημα προκειμένου να αποφασίσει να εμβολιαστεί, επιβάλλοντάς της ουσιαστικά την «εσχάτη των ποινών», δηλαδή την απόλυσή της.

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη