Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βροχές εξπρές θα «χτυπήσουν» 7 περιοχές - Πότε θα βρέχει στη Β. Ελλάδα (ΧΑΡΤΗΣ)

Η προειδοποίηση της ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε προ ολίγου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για καταιγίδες και χαλάζι κατά τόπους.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Παράλληλα, το meteo αναφέρει πως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη 26 Αυγούστου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τα βόρεια ηπειρωτικά και ενδεχομένως περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί για το τρίωρο 15:00 - 18:00, αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι μαύρες κουκκίδες τοποθετούνται σε περιοχές όπου αναμένεται χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά και τα κόκκινα τρίγωνα σε περιοχές όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μεγάλο μέγεθος.

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία εξπρές.

meteo-1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια
Ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί από την αστυνομία στις φυλακές – Δικογραφίες σε 5 έγκλειστους
Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια