Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρευνες για αγνοούμενο ψαρά στην Αμφιλοχία – Καταστροφές από μπουρίνι (VIDEO)

Εκτεταμένες ζημιές σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Άρτα

Ένας αγνοούμενος και αρκετές καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε χθες αρκετές περιοχές της χώρας καθώς Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Άρτα, Μαγνησία και Θεσσαλία βρέθηκαν στο «μάτι» της ξαφνικής καταιγίδας.

Στην Αμφιλοχία αγνοείται, από χθες (26/8) το απόγευμα ένας 29χρονος ψαράς που βγήκε με βάρκα στην θαλάσσια περιοχή του Μενιδίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας, το οποίο σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας διεξάγουν θαλάσσιες έρευνες με δυο σκάφη. Στην επιχείρηση αναζήτησης έσπευσε ελικόπτερο, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη και χερσαία μέσα Αμφιλοχίας και Πρέβεζας. Στην θαλάσσια έρευνα συνέδραμε και ένας δύτης., δίχως μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.

Εκτεταμένες ζημιές σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Άρτα

Στα Ιωάννινα σοβαρές βλάβες από το ισχυρό μπουρίνι υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ και παράλληλα σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων.

Στην Πρέβεζα η ξαφνική καταιγίδα έπληξε όλη την παραλιακή ζώνη από Καστροσυκιά έως τον Μύτικα. Ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ομπρέλες, ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες, ενώ καταστροφές υπέστησαν αρκετές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε λόγο για καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν χάος. Τόσο ο ίδιος όσο αντιδήμαρχοι και προσωπικό του Δήμου έσπευσαν στα σημεία όπου εντοπίστηκαν οι περισσότερες ζημιές.

Στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας, αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Φιλιππιάδας, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ, καταλήγοντας στην αυλή σπιτιού. Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Από την πτώση της κολώνας προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στο Λούρο.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό στην Θεσπρωτία, όπου από τους δυνατούς ανέμους και την καταιγίδα, στις παραλίες κυρίως της Πέρδικας, καταστράφηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Στην Άρτα, κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, αποκλείστηκε ο δρόμος προς το νοσοκομείο λόγω πτώσης δέντρων, ενώ δέντρα και τέντες έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο ύψος της Λιμίνης τραυματίστηκε οδηγός μοτοσικλέτας που έπεσε πάνω σε δέντρο, το οποίο ο αέρας έριξε στο οδόστρωμα.

Ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις είδαν τις τέντες τους να καταστρέφονται και τα τραπεζοκαθίσματα να αναποδογυρίζονται. Εν τω μεταξύ για αρκετή ώρα έκλεισε η Εθνική Οδός Πρέβεζας Ιωαννίνων από πτώσεις δέντρων.

Πτώσεις δέντρων στα Τρίκαλα από την καταιγίδα

Iσχυρής έντασης ήταν επίσης η καταιγίδα που σάρωσε το μεσημέρι το νομό Τρικάλων προκαλώντας σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης και μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια. Στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα trikalavoice φαίνεται η ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μπουρίνι έπληξε το απόγευμα τη Μαγνησία

Δυνατή βροχόπτωση, η οποία ευτυχώς δεν διήρκησε πολύ, ώστε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 26/8 σε ολόκληρο σχεδόν το Νομό Μαγνησίας και συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 15 περιπτώσεις για κοπές δένδρων στην Πορταριά, στο δρόμο προς Αγριά, στις Αλυκές και μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, ενώ, ευτυχώς δεν σημειώθηκαν άλλες ζημιές.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων από το ξαφνικό μπουρίνι κινητοποιήθηκε άμεσα και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, μετά από κλήση της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, όπως ενημερώνει το μέλος της ΛΕΔ, Βασίλης Ηλιόπουλος, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να παρέμβει, καθώς υπήρχαν μόνο πεσμένα κλαδιά δένδρων για τα οποία επιλήφθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Βροχή και ισχυρός αέρας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ξαφνικής καταιγίδας που έπληξε, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα χθες (26/8) την πόλη και τα περίχωρα της Λάρισας. Οι ισχυροί άνεμοι προξένησαν μικρής έκτασης ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ξηλώνοντας τέντες και καλώδια. Παράλληλα, η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για κοπές δέντρων και πεσμένα αντικείμενα

 

Πηγή: ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα