Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αφγανοί στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας μετά από fake news στο ίντερνετ

Εκατοντάδες Αφγανοί μετακινήθηκαν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη

Η Τουρκία, από την πρώτη στιγμή της κρίσης στο Αγφανιστάν, παίζει σε διπλό... ''ταμπλό'', κάνοντας ανοίγματα στους Ταλιμπάν, αλλά και ''παζάρια'' με την Ευρώπη για ένα ενδεχόμενο νέο προσφυγικό κύμα. Σε αυτή την καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία λοιπόν στην Τουρκία διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Εκατοντάδες Αφγανοί μετακινήθηκαν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές. 

Αυτό συνέβη διότι κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή. 

Ωστόσο η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο 0 ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα. 

«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Απο εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» λέει ένας απο τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο.

Στο ερώτημα ποιος λέει πως άνοιξαν τα σύνορα απαντούν: «Πολλοί άνθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτυα και το ιντερνετ τα λενε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα από τις 28 Αυγούστου μεχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31».

«Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως απο τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς. Όμως εδώ που ήρθαμε δεν τα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Ήρθαμε τόσοι Αφγανοί εδώ και περιμένουμε» αναφέρει άλλος.

Πηγή: skai

* φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας