Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρωτοδικείο: Καμία ανάμειξη της οικογένειας στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του μουσικοσυνθέτη θα αποφασίζουν για τα διαδικαστικά

Οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνουν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου τη διοργάνωση της κηδείας του μουσικοσυνθέτη. Το δικαστήριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαγορεύει στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του.

Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο κάνει δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την κηδεία. Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται όσα ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε εκφράσει σε συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε νέα εμπλοκή, καθώς η πλευρά της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, υποστήριξε μεν ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της» ως προς τον τόπο ταφής, αλλά εξαιρεί από την συναίνεση της την ανάθεση της κηδείας σε συγκεκριμένο γραφείο τελετών. Η πλευρά της κ. Θεοδωράκη δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει η εντολή στο γραφείο που ήδη έχει επιληφθεί των διαδικασιών και όχι εκείνο που σύμφωνα με την άλλη πλευρά είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)
Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άντρας – Βρέθηκαν, επίσης, 11 κιλά κάνναβης αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό
Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)