Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποσύρονται τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» - Με τιμή στα 200 ευρώ (ΦΩΤΟ)

Απόσυρση μετά από έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Αποσύρονται από την αγορά τα αθλητικά παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που δημιούργησε πριν από λίγες ημέρες, 17χρονος επιχειρηματίας από τη Ρόδο. Τα λευκοπρασινα σνίκερς με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» είχαν πάνω τους παράφραση της ονομασίας του ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, λογότυπο του κόμματος.

Το κόστος τους ξεπερνούσε τα 200 ευρώ και από την πρώτη ώρα της παρουσίασής τους είχαν μεγάλη ζήτηση. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις 3 του Σεπτέμβρη, 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

IMG_8558IMG_8559

Ωστόσο, έντονα και άμεσα αντέδρασε η Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρος, Δημήτρης Μάντζος επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία και ζήτησαν να αποσυρθεί το προϊόν, καθώς απαγορεύεται η εμπορική χρήση του ονόματος και σήματος του κόμματος αφού παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία (αρ. 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών, συμφώνησε στην απόσυρση του προϊόντος από την παραγωγή και την προώθηση. Όπως λένε πηγές στο protothema.gr, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο παππούς του ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για αυτό και έχει μια ιδιαίτερα συναισθηματική σχέση και νοσταλγία με το κόμμα.

IMG_8560

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρικούπη και προσωπικά ο Παναγιώτης Βλάχος παρεμβαίνουν νομικά για εμπορική χρήση του ονόματος ή του λογότυπου του ΠΑΣΟΚ. Στο παρελθόν, έχουν ζητήσει από εταιρεία fast food να αποσύρει την ονομασία «ΠΑΣΟΚ» από μπέργκερ ακόμη και από είδη βάπτισης.

Πάντως, ο νεαρός επιχειρηματίας, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο όσα σνίκερς απέμειναν να τα δωρίσει σε όσους φίλους του κόμματος επιθυμούν ένα ζευγάρι.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης