Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από 15 ευρώ θα βγαίνει ο καφές για ανεμβολίαστους εφήβους (VIDEO)

Πώς ανεβάζει το κόστος η υποχρέωση για rapid test

«Μπρος – πίσω» έκανε η κυβέρνηση σχετικά με το τι  θα ισχύει με τα παιδιά 12-17 ετών που είναι ανεμβολίαστα και αν θα μπορούν να εισέρχονται σε εστιατόρια και καφέ,  όπως σχολίασε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του Star, μετά από το αρχικό ΦΕΚ της Κυριακής, που απαγόρευε εντελώς την είσοδο στην εστίαση.  

Τελικά, πέρα από τα self test που είναι υποχρεωμένα να κάνουν για το σχολείο τα παιδιά 12- 17 ετών, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα, θα είναι υποχρεωμένα να κάνουν και rapid test για να τους υποχρεωθεί η είσοδος σε κατάστημα εστίασης, σε μια απόφαση που επηρεάζει και τους γονείς, αλλά και την κίνηση στα συγκεκριμένα καταστήματα.        

Την ίδια ώρα «πικρός και ακριβός» αποδεικνύεται ο καφές για χιλιάδες εφήβους, όπως τόνισε ο Γ. Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ένας καφές κάνει μεσοσταθμικά  3 ευρώ αλλά το rapid test κάνει 10 ευρώ το συνολικό ποσό ανεβαίνει στα 13 ή και στα 15,5  ευρώ με τον ΦΠΑ. Κι αυτό μάλιστα επί τρία, αν  θέλουν να πάνε για καφέ όλη την εβδομάδα, καθώς απαιτείται rapid test των τελευταίων 48 ωρών!  

Το ερώτημα βεβαίως είναι γιατί το self test θεωρείται αρκετό για τα μαθήματα, αλλά όχι για την έξοδο σε καταστήματα εστίασης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ