Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποχωρεί με αιχμές από την υπηρεσία του ο πρώτος ανοιχτά gay αστυνομικός

Ο Mιχάλης Λώλης εξηγεί με ανάρτησή του τους λόγους για τους οποίους ζήτησε μετάθεση

Ο Μιχάλης Λώλης, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αστυνομικός στην Ελλάδα, ανακοίνωσε, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία της Υπηρεσίας του, τη μετάθεσή του στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής.

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Μιχάλης Λώλης εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον έκαναν να ζητήσει τη μετάθεσή του:

«Αξιωματικός στα Δίκυκλα Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών, μετάθεση γαρ.

Ένας μεγάλος κύκλος στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής έκλεισε. Όταν μετατέθηκα πριν 5 χρόνια εκεί, άφησα μια καλή θέση καριέρας του Αρχηγείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή να μετατεθώ στη Ρατσιστική προκειμένου να συμβάλω στο πρόβλημα της υποαναφοράς και υποκαταγραφής των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Μια υπηρεσία με μόλις 63 δικογραφίες ετησίως για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο, έφτασε ως τις 203 σχηματισθείσες δικογραφίες ετησίως, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι κερδίσαμε ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων στο ρατσισμό κοινωνικών ομάδων.

Οι συνθήκες όμως δε μου επέτρεψαν να παραμείνω σε μια Υπηρεσία που αγαπώ, οπότε ζήτησα τη μετάθεσή μου σε μια υπηρεσία όμως που ήθελα από δόκιμος να υπηρετήσω και ερχόμενος συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που με αγκάλιασαν αμέσως. Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς»

https://www.facebook.com/michael.lolis.gr/posts/4301515789946005

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 3 δράστες για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών
Ένας εξ αυτών έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές με την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων και βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 3 δράστες για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών