Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κόπτσης: Μεμονωμένα τα περιστατικά με γονείς - αρνητές στα σχολεία (VIDEO)

Διαβεβαίωσε ότι “έχει διασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας”

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να μην εμπλέκονται σε καμία αντιδικία με αρνητές γονείς, όταν σημειώνονται τέτοιες έκνομες ενέργειες απέναντί τους, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως “τα φαινόμενα αυτά είναι μεμονωμένα”. Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στα σχολεία –χθες έκλεισαν και τα δύο πρώτα τμήματα σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας (νόσησε πάνω από το 50% των μαθητών της κάθε τάξης), ενώ συνολικά το 24% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι παιδιά και έφηβοι- ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι “έχει διασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολλά περισσότερα από πέρυσι”. “Έχει θωρακιστεί με εμβόλιο όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι εμβολιασμοί στους μαθητές 12-17 ετών προχωρούν πολύ ικανοποιητικά, σημείωσε και εάν συνυπολογίσουμε τα δωρεάν self test και rapid test για τους μαθητές θεωρούμε ότι θα περιοριστεί πολύ η διασπορά” εκτίμησε.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα πως όταν ανασταλεί η λειτουργία τμήματος λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, αυτόματα ξεκινά η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές. Επίσης τηλεκπαίδευση κάνουν και οι μαθητές κάτω από 12 ετών, που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διδασκαλία και πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανήκουν στις 11 κατηγορίες που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ, ενώ υπάρχει και μια πολύ περιορισμένη ομάδα μαθητών όπου οι συνοικούντες ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. “Όλοι οι άλλοι οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο” επισήμανε.

“Οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες σε ό,τι αφορά τους κανόνες στα σχολεία” σημείωσε – “διαφορετικά διαλλείματα, να μην μπλέκονται οι τάξεις μεταξύ τους, σε εκπαιδευτικές εξωσχολικές δραστηριότητες να λειτουργούν κατά τμήμα για τα παιδιά κάθε σχολείου- τηρούμε απαρέγγλιτα τα πρωτόκολλα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ”. “Εάν δούμε διαφορετικές καταστάσεις θα πάρουμε κι εμείς αντίστοιχα μέτρα” διαβεβαίωσε.

“Αυτή τη στιγμή πρέπει να περάσουμε την κουλτούρα: “Να εμβολιαστούμε όλοι για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο. Η τηλεκπαίδευση πήγε πολύ καλά αλλά ο ψυχοκοινωνικός τομέας είχε κάποιες ελλείψεις που δεν πρέπει να ξαναπαρουσιαστούν” σημείωσε.

Όσον αφορά τα περιστατικά με γονείς αρνητές της πανδημίας στα σχολεία ανέφερε πως “τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και η έκταση που δίνεται από τα ΜΜΕ είναι δυσανάλογη με την βαρύτητα αυτών των περιστατικών”. “Από πέρυσι έχουμε περάσει ειδική διάταξη σύμφωνα με την οποία καλύπτουμε νομικά και δικαστικά έξοδα όταν κάποιοι εκπαιδευτικοί εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Βέβαια παρακαλούμε και έχουμε στείλει σχετική οδηγία προς τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία να μην εμπλέκονται σε καμία αντιδικία με αρνητές γονείς. “Είμαστε εναντίον αυτών των φαινομένων δεν δικαιολογούνται τέτοιες έκνομες ενέργειες” κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως πλήρης κάλυψη υπήρξε χθες και από την Υπουργό Παιδείας με μήνυμα της κ. Κεραμέως απόλυτης καταδίκης αυτών των περιστατικών, τονίζοντας ότι υπάρχει ειδική διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες.

Πηγή: ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ