Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: «Υπηρεσίες» μέσω διαδικτύου για αντιεμβολιαστές -«Φάμπρικα απάτης»

Οι πολίτες παρακινούνται να παρακάμπτουν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, και τους υποδεικνύεται και ο τρόπος για να μην εντοπιστούν

Πυρετωδώς εργάζονται στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσουν sites και λογαριασμούς στα social media που προτρέπουν τους πολίτες να παρακάμπτουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, έχουν ήδη εντοπιστεί επτά τέτοιες περιπτώσεις, ενώ τα πορίσματα της έρευνας αναμένεται να παρουσιασθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021. 

Στις επτά αυτές περιπτώσεις που έχουν ήδη εντοπίσει οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε sites και social media – όπως αναφέρει η ΕΡΤ – οι πολίτες παρακινούνται να παρακάμπτουν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, και τους υποδεικνύεται και ο τρόπος για να μην εντοπιστούν. Σ’ αυτές αναγράφονται ακόμη και ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών. Οι επιτήδειοι έχουν αναρτήσει ακόμα και πίνακα με συγκεκριμένο κοστολόγιο προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους ζητούν πληροφορίες και καταφέρονται κατά των αρχών.

Για όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές, που θα χαρακτηρίσουν τα αδικήματα προκειμένου η δικογραφία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η εντατική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρχεται μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. «Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία». Αυτά τονίζει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται καταγγελίες και από πολίτες, οι οποίοι εντοπίζουν τέτοιες αναρτήσεις και τις προωθούν ώστε να βοηθήσουν την έρευνα. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση γονέα θύματος
Κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα πρωτοδικών – Διατάχθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης
Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση γονέα θύματος
Θρήνος για τον Γιάννη Καλλιάνο - Πέθανε ο πατέρας του στη ΜΕΘ του «Αττικόν»
Σε ηλικία 79 ετών – Οι αιχμές του βουλευτή για την αντιμετώπιση από το νοσοκομείο και η κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Θρήνος για τον Γιάννη Καλλιάνο - Πέθανε ο πατέρας του στη ΜΕΘ του «Αττικόν»