Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φονικός σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός σε εκκλησία – Η στιγμή της δόνησης (VIDEO)

Για 2 με 3 σοβαρά τραυματίες κάνουν λόγο οι μέχρι στιγμής πληροφορίες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο. Πρόκειται για άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί στην εκκλησία στο Αρκαλοχώρι, η οποία κατέρρευσε.

Σημειώνεται ότι έχουν σημειωθεί, επίσης,  καταρρεύσεις κτισμάτων και κατολισθήσεις σε δρόμους. «Έχουν καταρρεύσει παλαιά κτίρια, έχουμε ζημιές», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Λεονταράκης, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία για εγκλωβισμένο τονίζοντας ότι επί τόπου επιχειρούν συνεργεία της ΕΜΑΚ. Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές και περιέγραψε ότι έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων είναι πανικόβλητοι. Τα συνεργεία είναι στους δρόμους, πιστεύω να μην έχουμε περαιτέρω απώλειες, είπε ο κ. Λεονταράκης, που περιέγραψε ως τρομακτική αίσθηση τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός δεν ήρθε απροειδοποίητα. Ήρθε στο σημείο που κουνά εδώ και μήνες» είπε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το επίκεντρο είναι σε κατοικημένες περιοχές και κάλεσε πυροσβεστική, δήμους, και περιφέρεια να κινηθούν αμεσότατα για την αυτοψία που επιβάλλεται.

 

Δείτε το βίντεο από την στιγμή του φονικού σεισμού στην Κρήτη. 

 

Με πληροφορίες: ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ