Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπλόκο στις καταλήψεις με τηλεκπαίδευση - Κανονικά τα μαθήματα με απουσίες

Κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Μπλόκο σε όσους μαθητές και μαθήτριες πραγματοποιούν καταλήψεις συνιστά η επέκταση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της απαγόρευσης συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία με τηλεκπαίδευση.

Μάλιστα, κατά την ερμηνευτική διατύπωση της σχετικής παραγράφου, η απαγόρευση επεκτείνεται και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μαθητές ή οι γονείς τους δεν ακολουθούν τις οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.  Ήδη οι καταλήψεις ξεκίνησαν ανά την επικράτεια με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τη συνεχή και υπεύθυνη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό των ανηλίκων, τη διασφάλιση της υγιεινής στις αίθουσες και τους χώρους των σχολικών μονάδων και τη συχνή πραγματοποίηση rapid test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος αιφνίδιας υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προαναγγελθεί και μαθητικό  - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις 11 Οκτωβρίου.

Η υπουργική απόφαση 

Στην υπουργική απόφαση της υπ.  Παιδείας Ν.  Κεραμέως και της υφυπουργού Ζ. Μακρή (Αρ. ΦΕΚ  4188/10-09-2021) ορίζονται τα εξής: «Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».

Μαθητικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτώβρη

Οι μαθητές έπειτα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής πρόκειται να πραγματοποιήσουν μαθητικό συλλαλητήριο και πορεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Τα αιτήματα των μαθητών:

  • Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • Κάλυψη των σε καθηγητές και προσλήψεις
  • Να διδάσκονται στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. σχέδιο)
  • Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό
  • Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ.
  • Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα.

Πηγή: dikaiologitika 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»