Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μέσω Αλβανίας ο δρόμος προς την Ευρώπη για πρόσφυγες και μετανάστες

Οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί είναι στην πλειοψηφία τους από χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα

Τα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν γίνει για πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες ο δρόμος προς την Ευρώπη.

Στόχος τους να περάσουν στην Αλβανία και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Περίπου 50 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο και στα γύρω δάση. Όλοι περιμένουν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην Αλβανία.

«Θέλω να φύγω. Έχω πρόβλημα με το πόδι μου. Δείτε, δεν μπορώ να περπατήσω, αλλά μπορώ να κινηθώ αργά. Αυτό είναι από ελεύθερο σκοπευτή στην πόλη μου στην Νταράα» δήλωσε ένας πρόσφυγας από τη Συρία.

Ο Μούσα Αμπντάλα βρίσκεται εδώ για περίπου 50 ημέρες μαζί με τη γυναίκα του και τα 5 παιδιά τους ηλικίας από 5 ως 15 ετών και έχει επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα 6 φορές.

«Θέλω μέσω της Αλβανίας να φτάσω στη Σερβία όμως στα Αλβανικά σύνορα υπάρχουν Γερμανοί, Ιταλοί και Ούγγροι αστυνομικοί της FRONTEX. Είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε» δήλωσε ένας μετανάστης από το Σουδάν.

Οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί είναι στην πλειοψηφία τους από χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Έχουν πολλές επιλογές να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλά όλες είναι παράνομες. Με τη Βουλγαρία να θεωρείται επικίνδυνη και τη Βόρεια Μακεδονία να φυλάσσεται όλο και καλύτερα η Αλβανία φαίνεται να είναι για αυτούς η ευκολότερη επιλογή παρόλο που οι περιπολίες της FRONXTEX ενισχύονται.

Πηγή: euronews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Αρχαιολογικά ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή έφεραν στο φως ανασκαφές που εκτελούνται στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, με αφορμή εργασίες του...

Θεσσαλονίκη: Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης