Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Μίνι» lockdown: Η Θεσσαλονίκη βάζει σε… εθελοντική απαγόρευση τις Σέρρες

Ήρθαν για διασκέδαση εδώ όλοι από τους γύρω νομούς και μαζί τα κρούσματα, είπε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χυρσάφης

«Δεν μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε πρόσκαιρο κέρδος των λίγων, μας ενδιαφέρει να κρατηθεί μια κοινωνία όρθια», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι τοπικές αρχές επιδιώκουν… να τεθούν υπό καθεστώς mini lockdown! Άλλωστε, από χθες έχει γίνει γνωστοί πως οι ειδικοί είναι έτοιμοι να εγκρίνουν μίνι lockdown στις Σέρρες, καθώς παρατηρήθηκε πως Θεσσαλονικείς... εκδράμουν για νυχτερινή διασκέδαση στην περιοχή όπου δεν υπάρχει η απαγόρευση στη 1 τη νύχτα. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio North 98», ο κ. Χρυσάφης είπε ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να προστατεύουμε πέραν από αυτό που κάνουμε εμείς ήδη, δηλαδή τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, γιατί δεν θα φτάσει μόνο αυτό». «Η περιοχή μας είναι η μόνη περιοχή που πάλι στην Βόρεια Ελλάδα δεν έχει περιορισμούς. Ζούμε ακριβώς αυτό που συνέβη πέρσι τέτοιον καιρό. Τα μαγαζιά είναι κανονικά ανοιχτά, δεν υπάρχει δηλαδή συγκεκριμένο ωράριο και υπάρχει κανονικά μουσική. Αρά η πραγματικότητα είναι ότι θα έρθει και έρχεται κόσμος για διασκέδαση. Αυτό, λοιπόν, δημιουργεί καταρχάς μια δύσκολή κατάσταση.

» Και ενώ πέρσι, μπορεί να δεχτεί κάποιος ότι ήταν ‘αχαρτογράφητα  τα ύδατα’ και δεν μπορούσε να σχεδιαστεί κάτι, φέτος δεν δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις. Θα έπρεπε η πολιτεία είτε να οριζοντοποιήσει τα μέτρα, να μην αφήσει δηλαδή περιοχές να είναι εντελώς χωρίς μέτρα, τη στιγμή που όλες οι γύρω περιοχές είναι με περιοριστικά μέτρα. Θα έπρεπε δηλαδή, κατά την άποψη πολλών να  επιβληθεί και ένα προληπτικό lockdown για να μην υπάρξει αύξηση κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές ή να υπάρχει ένας περιορισμός στις μετακινήσεις προς αυτές τις περιοχές», σημείωσε.

Μάλιστα, επισήμανε ότι «ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και οδεύουμε προς μια τέτοια λύση. Από την πλευράς μας, κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Συγκαλέσαμε μια ευρεία σύσκεψη στο δήμο με την αστυνομία, τους υπευθύνους της δημοτικής αστυνομίας, και με τους μαγαζάτορες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα έχουμε καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ