Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ψευτογιατρός πουλούσε ριγανέλαιο σαν θεραπεία για τον κορωνοϊό

Επιτήδειοι που συστήνονται ως έμποροι σκευασμάτων, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και «μοσχοπουλούν» σκευάσματα ως γιατρικό για τον κορωνοϊό

Μετά τους επιτήδειους που σύστηναν την αλόη ως «φάρμακο» που καταπολεμά τον κορωνοϊό, άλλη μια απάτη είδε το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά επιτήδειοι που συστήνονται ως έμποροι σκευασμάτων, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και «μοσχοπουλούν» σκευάσματα ως γιατρικό για τον κορωνοϊό, αλλά και άλλων διαφόρων παθήσεων, όπως πολιομυελίτιδα, δερματικές παθήσεις… ακόμα και παράλυση ποδιών!

Οι έμποροι απατεώνες, σύμφωνα με το MEGA, πουλούσαν προς 35 ευρώ, έλαιο 12 βοτάνων και ένα μπουκαλάκι ριγανέλαιο.

Τα δυο αυτά σκευάσματα έχουν γίνει ανάρπαστα, με τις παραγγελίες και τη ζήτηση να είναι αυξημένες. Μάλιστα οι αγοραπωλησίες γίνονται στο δρόμο δια ζώσης, με τη φήμη τους να φτάνει ακόμα και στο Άγιο Όρος…
Σύμφωνα με το MEGA, η απάτη είναι τόσο οργανωμένη, ώστε για να πουληθούν περισσότερα σκευάσματα οι επιτήδειοι αναφέρουν πως είναι τα σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

«Τα σκευάσματα δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και πωλούνται εκτός φαρμακείου. Δεν ξέρουμε τι περιέχουν και δεν έχει γίνει καμία μελέτη. », υπογράμμισε ο αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Γιώργος Παπαζήσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Θέλει να περιορίσει τον μαζικό τουρισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών που θέλουν να διανυκτερεύσουν
Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες