Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κέρκυρα: Συνεχίζεται η έντονη κακοκαιρία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο

Σφοδρές καταιγίδες και «βαριά» νεροποντή έφερε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Αθηνά», που πλήττει από τις χθεσινές βραδινές ώρες το νησί της Κέρκυρας. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, τρεις κλήσεις για παροχή βοήθειας σε ΙΧ αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων, 18 κλήσεις για κοπές δέντρων και χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση δέντρου που ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έκλεισε τον δρόμο της επαρχιακής οδού Πέλεκα, στο ύψος της διασταύρωσης προς Καλαφατιώνες. Το δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι κλειστά παρέμειναν σήμερα, λόγω κακοκαιρίας όλα τα σχολεία στην Κέρκυρα και τους Παξούς ενώ όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειαρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς «αύριο, Παρασκευή θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κέρκυρα και Παξούς», καθώς, όπως είπε, «αναμένεται ύφεση των φαινομένων».

Στο πέρασμά της η «Αθηνά» προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς, λόγω χαμηλής ορατότητας, τις πρωινές ώρες, τέσσερις πτήσεις, δύο από Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν.

Την ίδια ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται από το πρωί μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία ανοιχτού τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενιδιάτης υπέρ Γλυκερίας για το Ισραήλ: «Κι εγώ θα πήγαινα χωρίς δισταγμό»
Ο γνωστός τραγουδιστής τόνισε πως η συνάδελφός του «δεν πήγε εκεί ως άλλη Σοφία Βέμπο για να εμψυχώσει τους Εβραίους στρατιώτες»
Μενιδιάτης υπέρ Γλυκερίας για το Ισραήλ: «Κι εγώ θα πήγαινα χωρίς δισταγμό»
Τραμπ: Σταμάτησα τόσους πολέμους και δεν θα πάρω ούτε ένα Νόμπέλ Ειρήνης
Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά για τις επιτυχίες του στην εξωτερική πολιτική, αλλά εκφράζει και την πικρία του
Τραμπ: Σταμάτησα τόσους πολέμους και δεν θα πάρω ούτε ένα Νόμπέλ Ειρήνης