Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι στην Κοζάνη

Είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό την Κέρκυρα – Για ποιο λόγο αναγκάστηκε να προσγειωθεί

Σε αγροτική έκταση κοντά στο κτίριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγγωγών Κοζάνης, ανάμεσα στο δημοτικό διαμέρισμα Κρόκου και Καρυδίτσας, προσγειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Σύμφωνα με τον πιλότο Μονοκινητήριων αεροσκαφών, Θέμη Μαγκλάρα, που έφτασε αμέσως στο σημείο, το ελικόπτερο ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό της Κέρκυρα, αλλά στο πέρασμα της Πίνδου συνάντησε πυκνή νέφωση και ο πιλότος μετά από συνεννόηση αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμά του θα ήταν σε οριακό επίπεδο εάν θα ζητείτο από τον πύργο ελέγχου να καθυστερήσει την προσγείωση λόγω κίνησης και έτσι ο χειριστής αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να το προσγειώσει στην αγροτική περιοχή του Κρόκου μάλιστα μόλις 1,5 χλμ από το αεροδρόμιο της Κοζάνης που όμως είναι κλειστό.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγκλάρας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά από συνεννοήσεις που έκανε ο ίδιος με την αερολέσχη της Πτολεμαΐδας συμφωνήθηκε το ελικόπτερο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα που διαθέτει πιστοποιημένος αντιπρόσωπος. Έτσι, 20 λεπτά αργότερα το ελικόπτερο με τους τρεις επιβαίνοντες και αφού ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής αεροπορίας αναχώρησε για την Πτολεμαΐδα προκειμένου να ανεφοδιαστεί ώστε να κατευθυνθεί στη συνέχεια στην Θεσσαλονίκη.

 

Η ενημέρωση της ΥΠΑ

Για την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Κοζάνης ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ το ιδιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από την Αθήνα με τρεις (3) επιβαίνοντες. Το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση προς την Κέρκυρα ακολουθώντας τη διαδρομή από Κορινθιακό και Ιόνιο πέλαγος με εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση προβλήματος Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Λίγο μετά την απογείωση ο πιλότος του ελικοπτέρου ζήτησε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να αλλάξει τη διαδρομή προς Κέρκυρα και να κατευθυνθεί στο νησί από Τανάγρα, Αλμυρό και Μετέωρα ακολουθώντας διαδρομή από την ηπειρωτική χώρα και όχι παραθαλάσσια όπως αρχικά είχε δηλωθεί.

Όταν η πτήση έφτασε στον ορεινό όγκο της Πίνδου ο πιλότος επικοινώνησε με τους ελεγκτές και ενημέρωσε ότι θα κατευθυνθεί στην Θεσσαλονίκη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη διαδρομή προς την Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ΥΠΑ, ο χειριστής του ελικοπτέρου προσγειώθηκε σε πεδίο προσγείωσης στην περιοχή της Κοζάνης καθώς βρέθηκε σε φάση ανάγκης λόγω ένδειξης ότι τελειώνουν τα καύσιμα. Όταν ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός του ελικοπτέρου με καύσιμα η πτήση συνεχίστηκε προς Θεσσαλονίκη όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη