Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κεντρική Μακεδονία: «Μάχη» για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Έργα και καθαρισμούς πραγματοποιούν 19 συνεργεία με πάνω από 100 μηχανήματα για τις καταστροφές που έφερε ο Μπάλλος

Δεκαεννιά συνεργεία με περισσότερα από εκατό μηχανήματα πραγματοποιούν έργα και καθαρισμούς σε όλη την Κεντρική Μακεδονία για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναλυτική καταγραφή των ζημιών από τις τεχνικές υπηρεσίες κάθε περιφερειακής ενότητας, προκειμένου, στη συνέχεια, να συνταχθούν τα απαραίτητα τεχνικά δελτία και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Ο κ. Στεργιάδης διευκρινίζει ότι «τα σημεία στα οποία υπήρξαν προβλήματα είναι πολλά» και αναφέρει ότι εργασίες γίνονται στους δήμους Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Θέρμης, για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ αυτή την ώρα γίνεται η καταγραφή των ζημιών και στην περιοχή της Χαλκηδόνας. Στην Πιερία, τα περισσότερα προβλήματα υπήρξαν σε ρέματα μέσα στο Βαρικό και στην Παραλία Κατερίνης, ενώ στη Χαλκιδική, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «υπάρχουν θέματα σε πενήντα σημεία, από την Ολυμπιάδα και τον Δήμο Αριστοτέλη μέχρι την Κασσάνδρα, την Προποντίδα και τη Σιθωνία στη Συκιά, τη Σάρτη και τη Βουρβουρού, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις εδαφών».

Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Κιλκίς, οι αρμόδιες υπηρεσίες εντοπίζουν τα σημεία στα οποία «φούσκωσε» ο Γαλλικός Ποταμός και υπήρξαν προβλήματα, ενώ και στις Σέρρες η ίδια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποστείλει στην Αθήνα τα αιτήματα κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, ενώ αναμένονται στην έδρα της Περιφέρειας οι καταγραφές για τις ενότητες του Κιλκίς και των Σερρών.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, τις επόμενες μέρες στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει κατά διαστήματα ηλιοφάνεια, ωστόσο από το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εκδηλωθεί νέο έντονο καιρικό φαινόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για το Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα, ενώ αύριο στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας...
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά
«Η πιθανή εκλογή του κ. Μπελέρη θα είναι μια πολύ δυνατή φωνή στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας » προσθέτει ο Σταύρος Καλαφάτης
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά