Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκλονίζει ο πατέρας ανεμβολίαστου αστυνομικού που πέθανε από κορωνοϊό

«Δεν είχε κάνει εμβόλιο, αυτό είναι που μας ‘τρώει’. Εμείς τον πιέζαμε αυτός έλεγε να κάτσω ακόμα λίγο, να δω τι γίνεται»

Ένας αστυνομικός 51 ετών από την Ημαθία είναι το τελευταίο θύμα στη μακρά λίστα των ανεμβολίαστων που καταλήγουν από κορωνοϊό.

Ο πατέρας του μίλησε στο MEGA συγκλονίζοντας:

«Πάρα πολύ δύσκολο να μην το πάθει ούτε εχθρός μου. Εχθές τον θάψαμε, σήμερα καθαρίζουμε το μνήμα και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Δεν πήρε εμάς τους μεγάλους και πήρε έναν νέο, έχει και ένα κοριτσάκι. Τι να πω;», δήλωσε ο πατέρας 51χρονου αστυνομικού με λυγμούς.

Λυγίζουν και τον πιο δυνατό τα λόγια του πατέρα, ο οποίος μάταια πάσχιζε να μεταπείσει τον γιο του να εμβολιαστεί.

«Δεν είχε κάνει εμβόλιο, αυτό είναι που μας ‘τρώει’. Εμείς τον πιέζαμε αυτός έλεγε να κάτσω ακόμα λίγο, να δω τι γίνεται, θα κάτσω λίγο ακόμα να δω τι γίνεται και μετά, και έτσι έφτασε στο σημείο να χάσει τη ζωή του».

Παρά το γεγονός πως οι γονείς του είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ετοιμάζονται για την 3η δόση, ο αστυνομικός και η σύζυγός του παρέμεναν ανεμβολίαστοι.

«Το κόλλησε γιατί και η γυναίκα του είχε, και η κόρη του είχε. Από το σχολείο το έπαθε», σημείωσε ο πατέρας.

Ακόμη πιο λυπηρό είναι πως μέχρι τέλους ο εν λόγω αστυνομικός δεν επιθυμούσε περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Όταν δέχτηκε να διασωληνωθεί ήταν πια αργά.

«Μέχρι τέλους δεν δέχτηκε ιατρική περίθαλψη. Τη δέχτηκε τελικά τη διασωλήνωση αλλά όταν πια ήταν οριακά για εκείνον», δήλωσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Ημαθίας, Απόστολος Μούρτης.

Ετοιμάζουν συγκεντρώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Στο μεταξύ οι αντιεμβολιαστές ετοιμάζουν παρελάσεις καλώντας τους ομοϊδεάτες τους να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα.

Αμφίβολο είναι αν οι διαδηλωτές θα προτιμήσουν αυτήν τη φορά τη μάσκα τους, δεδομένης και της υποχρεωτικής χρήσης της κατά την παρακολούθηση των παρελάσεων.

Μετά τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και κομμωτές, κάποιοι αρνητές το πάνε λίγο παρακάτω και απειλούν με εκτελέσεις.

Όλα αυτά, την ώρα που οι εντατικές γεμίζουν, με 9 στους 10 ασθενείς να είναι ανεμβολίαστοι.

Αρνητές… μετάγγισης από εμβολιασμένους

Νέα μόδα θέλει αρνητές να μη δέχονται μεταγγίσεις αίματος από εμβολιασμένους αιμοδότες, καθώς θεωρούν πως το αίμα περιέχει ανεπιθύμητα αντισώματα.

«Είναι από τα περίεργα που ακούμε το τελευταίο διάστημα», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Χρήστος Πρωτόπαππας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί και ειδικά τους εθελοντές αιμοδότες ώστε να είναι ασφαλείς. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται και να γράφονται τέτοια πράγματα», κατέληξε ο κ. Πρωτόπαππας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ