Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάκληση ΕΦΕΤ για 2 τρόφιμα από τα σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν

Στην ανάκληση παρτίδας ρολό από κοτόπουλο στο οποίο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp, καθώς και παρτίδας καπνιστού σκουμπριού προχωρά ο ΕΦΕΤ. Αναλυτικά, σε ανακοινώσεις του ο ΕΦΕΤ αναφέρει:

Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία:

«Ρολό Κοτόπουλο Κατεψυγμένο», με αριθμό παρτίδας: 33100921, ημερομηνία παραγωγής:10.09.2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10-09-2022, καθαρού βάρους 1,22 kg, που παράγεται από την επιχείρηση ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

rolo_kotopoulo.png

 

Ανακαλείται και καπνιστό σκουμπρί

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου έτους 2021 για τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού αλιεύματος με τα παρακάτω στοιχεία: «ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ», σε συσκευασία καθαρού βάρους 150γρ., αριθμού παρτίδας Lot. No 12042021, με ημερομηνία παραγωγής 14-05-2021 και ημερομηνία λήξης 11-02-2022, που παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΕ».

Το ανωτέρω τρόφιμο, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα, της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω να μην το καταναλώσουν.

skoumpri_efet_1.png
skoumpri_efet_2.png

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ