Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μετέφεραν με ΙΧ σχεδόν 66 κιλά κάνναβης (ΦΩΤΟ)

astynomia-peripoliko-elas

Επιχείρηση από την αστυνομία για τη σύλληψη των διακινητών – Διέφυγαν μετά από καταδίωξη

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Δυτικής Μακεδονίας για τη σύλληψη δύο αλλοδαπών που φέρονται ότι μετέφεραν ακατέργαστη κάνναβη βάρους άνω των 65 κιλών.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας να κινούνται με ΙΧ αυτοκίνητο σε περιοχή της Καστοριάς και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα εγκατέλειψαν το όχημα μαζί με τα ναρκωτικά και τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Έκτοτε αναζητούνται από την αστυνομία. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έναν 30χρονο κι έναν 19χρονο.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι με εξήντα αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 65 κιλών και 880 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα έφερε παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, δύο (2) αλλοδαπών, 31 και 19 ετών, που μετέφεραν από κοινού 65 κιλά και 880 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χθες (25-10-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή της Καστοριάς.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας , εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Μετά από επιστάμενες έρευνες εντοπίσθηκε το όχημα σε περιοχή της Καστοριάς, το οποίο οι δράστες εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου, 3 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 65 κιλών και 880 γραμμαρίων.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ οι δράστες είχαν παραποιήσει αυτές.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

65 κιλά και 880 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και

1 ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

kannabi_kastoria_1.jpeg
kannabi_kastoria_2.jpeg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Aνάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών σχεδίων και εταιρειών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων...
Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας