Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άσκηση ετοιμότητας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ: «Σεισμική δόνηση 7R στη Λάρισα»

Απόλυτα επιτυχής η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας που διενήργησε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας που διενήργησε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και αφορούσε στην αντιμετώπιση πολλαπλών συμβάντων κατόπιν εκδήλωσης σεισμικής δραστηριότητας μεγέθους 7 R στην περιοχή της Θεσσαλίας.

eda1.png

 

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης σεισμική δόνηση 7R σημειώθηκε στις 22.10.2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με επίκεντρο την Τερψιθέα του Δήμου Λαρισαίων. Για λόγους ασφαλείας, αποφασίσθηκε άμεση εκκένωση των γραφείων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Λάρισα. Λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, διεκόπη προσωρινά η επικοινωνία και ενεργοποιήθηκαν οι δορυφορικές συσκευές και συσκευές Tetra. Σύμφωνα με τον Αρχικό Έλεγχο Τρωτότητας, η Εταιρεία κηρύχθηκε σε «κατάσταση Γενικής Κρίσης» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και η διαχείριση της διενεργήθηκε στο Εναλλακτικό Κέντρο.

Τα συμβάντα εκτυλίχθηκαν στα κάτωθι σημεία:

1) Στα γραφεία της Εταιρείας στη Λάρισα όπου προκλήθηκε πλημμύρα του υπογείου και εγκλωβισμός προσωπικού κατά την εκκένωση του κτιρίου, 2) στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου επήλθε διαρροή σε λεβητοστάσιο 3) σε σημείο εργασιών κατασκευής παροχετευτικού αγωγού όπου προκλήθηκε πτώση ηλεκτρικών καλωδίων μέσης τάσης, 4) στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Συκουρίου με βλάβη και διαρροή στον σταθμό διανομής IRI,

eda1.png
Επέμβαση στην εξωτερική εγκατάσταση του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας

5) στη γέφυρα της Νέας Σμύρνη όπου επήλθε ρήξη στο Μεταλλοπλαστικό σύνδεσμο του δικτύου και διακοπή τροφοδοσίας της περιοχής, 6) στο σημείο εισόδου δικτύου διανομής Βόρειας Λάρισας όπου επήλθε καθίζηση της εσωτερικής περίφραξης με αποτέλεσμα την αποκάλυψη αγωγών υψηλής και μέσης πίεσης, 7) στην εσωτερική εγκατάσταση πολυκαταστήματος όπου προκλήθηκε διαρροή και ανάφλεξη.

eda1.png
Εναλλακτική τροφοδοσία δικτύου διανομής με Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο 

Στο πλαίσιο της άσκησης, ενημερώθηκαν οι Αρχές, το αρμόδιο Υπουργείο, η Ρυθμιστική Αρχή, οι Μέτοχοι, οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι καταναλωτές, ενώ ουσιαστική ήταν η συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλίας, τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων, τον ΔΕΣΦΑ, το ΔΕΔΔΗΕ και την Κλινική ΙΑΣΩ. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν ότι, τα αποτελέσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν με στόχο τη βελτίωση του συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά το τέλος της άσκησης, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας ανέφερε: «η ουσιαστική συνεργασία της Εταιρείας με τα Σώματα Ασφαλείας και τους φορείς προάγουν τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης που διενεργήθηκε φέτος, τα οποία για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνουν την αυξημένη ετοιμότητα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που θέτει σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της»

eda1.png
O Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, κ. Χρήστος Σιμούλης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλης Πινακάς, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελος Φαλάρας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γεώργιος Ζαούτσος με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Την πρωτοβουλία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την υλοποίηση του ετήσιου προγραμματισμού ασκήσεων ετοιμότητας εξήραν κατά τη συμμετοχή τους ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλης Πινακάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, κ. Χρήστος Σιμούλης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελος Φαλάρας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γεώργιος Ζαούτσος και ο Διευθυντής Κέντρου Λειτουργίας & Συντήρησης Κεντρικής Ελλάδος του ΔΕΣΦΑ, κ. Ευάγγελος Λυκούρης.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid – 19, από κάθε οργανωτική ομάδα.

eda1.png
Εναλλακτικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
eda1.png
Απεγκλωβισμός προσωπικού από το Υπόγειο των Γραφείων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
eda1.png
Άντληση υδάτων από το Υπόγειο των Γραφείων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
eda1.png
Ειδικό όχημα άμεσης επέμβασης ΕΔΑ ΘΕΣΣ
eda1.png
Διακομιδή τραυματία στη Κλινική ΙΑΣΩ
eda1.png
Επέμβαση ΔΕΔΔΗΕ για την πτώση των καλωδίων σε σημείο εργασιών κατασκευής παροχετευτικού αγωγού φυσικού αερίου
eda1.png
Ενημέρωση Πολιτικής Προστασίας
eda1.png
Ρύθμιση Κυκλοφορίας από την Τροχαία
eda1.png
Επέμβαση σε σταθμό τροφοδοσίας εμπορικού πολυκαταστήματος
eda1.png
Προληπτική διαβροχή σταθμού τροφοδοσίας εμπορικού πολυκαταστήματος
eda1.png
Έλεγχος Διαρροών στο σημείο εισόδου δικτύου διανομής Βόρεια Λάρισα

 

eda1.png
Το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με το προσωπικό του ΔΕΣΦΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ